SPECIJALNI SUD: Francuzima ukupno 26 godina za otmicu male Maše

SPECIJALNI SUD: Francuzima ukupno 26 godina za otmicu male Maše

Troje francuskih državljana, otmičara devojčice Maše Prenković, Specijalni sud u Beogradu proglasio je krivim i izrekao im presudu od ukupno 26 godina zatvora.

Sebastijanu Branšu je presuđeno 10, njegovoj supruzi Gorin Aleksis Sandrin Branšu devet, a njenoj ćerki iz prvog braka Emerini Ulije Kristel na sedam godina zatvora.

Sebastijan Branšu nije do sad iznosio odbranu već se branio ćutanjem, dok su drugooptužena, njegova supruga Gorin Aleksis Sandrin Branšu i njena ćerka Emerin Ulije Kristel tvrdile da nisu znale ništa o otmici deteta i krivicu prebacile na Sebastijana.

Advokat drugooptužene i trećeoptužene Irina Borojević rekla je novinarima da će uslediti žalba na presudu i da je potvrđeno ono što je bila njihova teza od početka da se nije radilo o organizovanoj kriminalnoj grupi.

- Presuda je kompromisna i stoga smo na neki način njom zadovoljni, rekla je Borojević.

Govoreći o mogućnosti da francuski državljani izdržavanje kazne nastave u Francuskoj, ona je rekla da je to moguće i da se takav transfer može izvesti.

Advokat porodice Prenković Nataša Jovičić kaže da je nezahvalno komentarisati visinu kazne, jer je sa stanovišta oštećenog sve malo kada neko naudi vašem detetu.

- Sud je rekao svoje, očekujem da će se tužilaštvo na ovaku presudu žaliti, jer tužilaštvo nije uspelo da dokaže ono od čega su počeli – kazala je Jovičić.

Opširnije o ovoj temi pročitajte na sajtu B92

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan