SPECIJALNI SUD: Novosadskom žandarmu pet godina zatvora zbog droge i oružja

SPECIJALNI SUD: Novosadskom žandarmu pet godina zatvora zbog droge i oružja

Kako javlja Tanjug, Specijalni sudu u Beogradu osudio je na pet godina zatvora pripadnika novosadskog odreda žandarmerije Andreja Polovinu (42) zbog droge i oružja, a Željka Кneževića (56) iz Subotice na godinu dana zatvora zbog oružja.

Istom presudom Polovina i Кnežević su oslobođeni od optužbi da su delovali u kriminalnoj grupi, pa su u tom smislu optužbi za udruživanje radi vršenja krivičnih dela oslobođeni i Srđan Dakić, Vojislav Jovašević i Dario Rodić.

Dakić, Jovašević i Rodić oslobođeni su i optužbe da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, saopšteno je iz suda.

Polovini je takođe izrečena novčana kazna od 200.000 dinara, a Кneževiću od 100.000 dinara koje su dužni da plate u roku od tri meseca od dana pravnosnažnosti presude.

- Okrivljeni su upozoreni da ukoliko ne plate novčanu kaznu u ostavljenom roku, sud će novčanu kaznu zameniti kaznom zatvora, tako što će za svakih započetih 1.000 dinara novčane kazne odrediti jedan dan kazne zatvora, s tim da kazna zatvora ne može biti duža od šest meseci – navodi se u saopštenju.

Polovina i Кnežević su obavezani da plate troškove krivičnog postupka.

Na ovu presudu osuđeni, njihovi branioci, ali i tužilaštvo mogu izjaviti žalbu Apelacionom sudu u Beogradu, javio je Tanjug.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan