SPENS: Otvorena manifestacija "Novosadska jesen" (FOTO)

SPENS: Otvorena manifestacija "Novosadska jesen" (FOTO)

Nastupom učenica Muzičke škole "Isidor Bajić", na prvom spratu SPC "Vojvodina" otvorena je 14. "Novosadska jesen", koja ove godine okuplja više od 250 izlagača, a trajaće do subote, 28. oktobra.

Ovogodišnja manifestacija je posvećena botanici i digitalizaciji prirodne baštine, a povod je obeležavanje 200 godina herbara Andreasa Volnog i digitalizaciji najstarijeg herbarijuma na našim prostorima, pa i u regionu. Novosađane očekuje bogat izbor cveća, sadnica, semenske robe, opreme za hortikulturu, meda, pčelinjih proizvoda kao i rukotvorine starih zanata.Otvaranju ovogodišnje manifestacije prisustvovao je predsednik Pokreta gorana Novog Sada Petar Viđikant, koji je pozvao sugrađane da posete izložbu i uživaju u "Novosadskoj jeseni".

- Želja nam je da svaki posetilac ponese makar jednu biljku, da bi ulepšao ne samo svoj životni prostor već i Novi Sad – rekao je Viđikant  dodao:

- Uspeli smo sa saradnicima da organizujemo lepu izložbu, s ciljem da utičemo na ekološku svest sugrađana da primene ono što su videli i naučili na ovoj manifestaciji – kazao je predsednik novosadskog Pokreta gorana.Osim cveća, građani mogu da vide i kupe i egzotične biljke, glinene figure, a u ponudi ima i prehrambenih proizvoda, poput sira i suhomesnatih prerađevina. Кaktusi staju oko 200 dinara, jesenje ruže 250, a semenska roba košta 50 dinara.

Manifestaciju je podržala Uprava za zaštitu životne sredine Novog Sada, Uprava za privredu i Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam. Izložbe "Novosadske jeseni" biće otvorene svakog dana od 8 do 20 časova. Ulaz je besplatan.Foto: mojnovisad.com

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan