Sport kao alternativa za decu iz romskih naselja, u subotu na stadionu kod Najlona

Sport kao alternativa za decu iz romskih naselja, u subotu na stadionu kod Najlona

Predstavnici Strukovnog udruženja policije "Dr Rudolf Arčibald Rajs" i Ekumenske humanitarne organizacije sa sedištem u Novom Sadu, već petu nedelju zaredom sprovode projekat "Terenski rad sa decom koja su uključena u život i/ili rad na ulici", svake subote u vremenu od 10 do 11 časova na terenu FK "Crvena zvezda" kod Najlon pijace u Novom Sadu.

I ove subote 8. juna 2019. godine, Boban Pavlović i Mladen Jalić, održaće radionicu deci u vezi s tehnikama samoodbrane i drugim sportskim aktivnostima kako bi deci iz novosadskih romskih naselja objasnili važnost sporta, kako odbraniti sebe, a ne povrediti druge, i kako da svoje slobodno vreme preusmere na sport. Cilj ovih radionica je da kroz igru deca shvate da je provođenje vremena u sportskim aktivnostim bolje nego provoditi ga na ulici, a sve to dovodi do njihovog boljeg psiho-fizičkog razvoja.

Dosadašnja iskustva pokazala su veliko interesovanje mladih iz novosadskih romskih naselja, kojima članovi SUP-a i EHO-a, kroz igru i sport, pokazuju da, umesto da provode vreme na ulici, mogu osnaživati svoj duh i telo kroz sport i razvijati se zdravo.

Za sve učesnike radionice obezbeđena je oprema, patike i majice, i svako dete će ih zadržati nakon završetka projekta.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan