Sport u dvoranama od ponedeljka, uz obavezne mere opreza

Sport u dvoranama od ponedeljka, uz obavezne mere opreza

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić saopštio je da se sport u dvoranama vraća od ponedeljka 11. maja

Ministar je objasnio određena pravila koja će morati da se poštuju.

– Uspostavljena je procedura da morate da spremni dođete na trening od kuće, da što manje boravite u zatvorenim i prostorijama koje nisu adekvatno pripremljene. Bezbednost svakog pojedinca je apsolutni prioritet. Nakon treninga sportista mora direktno da ode kući, da se tu što manje zadržava i nosi sa sobom svoje svrati, da ništa ne deli sa saigračima. Propisali smo da deset sportista uz trenera može da boravi zajedno na terenu, uz dve osobe iz tehničkog osoblja pored terena da priteknu u pomoć ukoliko je potrebno.

Udovičić je naglasio da se od 11. maja otvaraju sportske dvorane, dok još nije sigurno kada će ostali sportisti moći da se vrate na terene.

– Krećemo i sa fizičkim kontaktima jer su za sada zabranjeni. Jako je teško posle tako duge pauze se vratiti jer je treniranje specifičan način rada. Svi sportisti imaju posebne procedure vraćanja u trenažni proces. Naši savezi su uzeli minimum četiri nedelje za povratak na nacionalna takmičenja, što je minimum da bi se profesionalni sportista vratio u puni trenažni proces. Ono što je sigurno je da sportisti neće moći da koriste fiskulturne sale do 1. juna. Moraće da treniraju na otvorenim sportskim objektima, ali sve ostale dvorane, hale, sale i bazene otvaramo da vratimo normalu u tom segmentu i što nas najviše ograničava u vraćanju takmičenja u tim okolnostima su međunarodne sportske organizacije – rekao je ministar sporta i omladine.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan