"Sportski dan u Bloku" 11. maja u humanitarne svrhe (FOTO)

"Sportski dan u Bloku" 11. maja u humanitarne svrhe (FOTO)

Proteklog vikenda udruženje građana "Bute Dobri" i MZ "Omladinski pokret" organizovali su akciju čišćenja i uređivanja Bloka uoči velike sportske manifestacije u tom novosadskom kvartu

Naime, udruženje građana "Bute dobri" narednog vikenda organizuje humanitarne turnire u fudbalu, uličnom basketu, šahu i stonom fudbalu, a u sklopu proslave Dana MZ "Omladinski pokret". Sportska takmičenja će se održati u subotu, 11. maja, sa početkom u 10 časova, na terenima u ulici Omladinskog pokreta 8-10.

– Ovo je tradicija Bloka. Ovde živimo, zato sve i radimo za Blok. Nije nam bilo teško da okupimo ekipu mladih koja bi sredila Blok uoči "Sportskog dana", kao sada već tradicionalne manifestacije Bloka. Važno je istaći da je sav prihod od prijava ekipa namenjen obnovi mobilijara za dečiji vrtić "Kolibri" na Bulevaru Jaše Tomića – objašnjava predsednik udruženja "Bute dobri" Dane Basta.


Priliku da ostave dobrovoljni prilog imaće i građani koji ne učestvuju u sportskim takmičenjima, jer će za to biti obezbeđene kutije. Akcija "Sportski dan u Bloku" pokrenuta je prošle godine kada je podršku dao i čuveni Blokstok festival, a organizatori se nadaju da će ove godine, uz doprinos građana i podršku društveno odgovornih kompanija, uspeti da realizuju planirani cilj.


Sportski dan Bloka ima višedecenijsku tradiciju i održava se u ovom novosadskom naselju vikend uoči ili nakon Đurđevdana, slave Bloka.

Oceni vest:
8
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan