Sportsko društvo "Partizan 2" poziva Novosađane na javnu sednicu Komisije za planove Grada

Sportsko društvo "Partizan 2" poziva Novosađane na javnu sednicu Komisije za planove Grada

U četvrtak, 17. decembra, u amfiteatru Spensa će se od 9 časova održati Javna sednica na kojoj će se govoriti o primedbama i predlozima novog plana grada, prema kom zgrada Društva "Sport za sve – Partizan 2" nije predviđena za urbanističku zaštitu.

Iz "Partizana 2" kažu da su, uz pomoć naših sugrađana, podneli preko 80 primedbi na Nacrt plana prema kom je moguća izgradnja novog objekta na mestu sadašnje zgrade Društva. Uz primedbu Društva, priložena je i peticija koju je potpisalo 894 građana koji se protive ovakvom rešenju.

Da podsetimo, u ovom objektu se od 1951. godine pa sve do danas deca, omladina i odrasli bave sportom. Planom generalne regulacije prostora oko Futoškog parka u Novom Sadu, omogućava se izgradnja novog objekta spratnosti P+2.

Tim povodom, Društvo "Sport za sve – Partizan 2", vežbači i roditelji dece koja treniraju razne sportove u ovom objektu, traže da se iz plana izbaci mogućnost rušenja postojeće zgrade i izgradnja nove.


Društvo ovim putem poziva sugrađane, stručnjake iz oblasti arhitekture, urbanizma, sporta i sve one koji žele da pomognu u očuvanju objekta učešćem na Javnoj sednici, da se prijave Gradskoj upravi za urbanizam i građevinske poslove na ili na broj telefona 021 423 015.

Zaposleni u "Partizanu 2" pojašnjavaju tekst peticije:

– Naš prigovor na Plan bi se sastojao u tome, da smatramo da je planirana spratnost P+2, previsoka, obzirom da sadašnji objekat ima spratnost VP (visoko prizemlje). U skladu sa sadašnjim kapacitetima i potrebama za proširenje sportskih prostorija, optimalna spratnost bi bila Pk (eventualno P+1), kao što je i većina objekata u okruženju. Takođe smatramo, da bi sa mogućnošću izgradnje novog objekta, došlo do rušenja ovog starog objekta, koji u sebi nosi veliku istorijsku, arhitektonsku i društvenu vrednost. Sadašnji objekat u delu prizemlja bi trebalo sanirati/rekonstruisati, zadržati njegov postojeći horizontalni gabarit i arhitektonski izraz, ali uz potpunu zamenu svih instalacija, podova, renoviranje svlačionica. Takođe, uz dogradnju jedne etaže, omogućilo bi se formiranje novih sala za vežbanje sa svim potrebnim pratećim prostorijama – kaže se u saopštenju Društva. 

Peticiju mogu potpisati svi građani klikom na OVAJ LINK.

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan