Sprema se poskupljenje putarine za 10 odsto

Sprema se poskupljenje putarine za 10 odsto

Beograd Putarina treba da poskupi da bi se više novca obezbedilo za održavanje autoputeva, kaže ministarka građevinarstva i saobraćaja Zorana Mihajlović.

- Očekujem da se s Ministarstvom finansija razgovara o povećanju putarine, koliko, kako i kada to još nije dogovoreno – rekla je Mihajlovićeva, a prenosi "Blic".

Kako navodi, putarina nije povećana od 2008. godine, a naplaćuje se po pređenom kilometru, koji kod nas košta 0,03 evra, precizirala je ministarka odgovarajući na pitanja novinara u Prvoneku kod Vranjske Banje, i dodala da je za građane uvek skupo bilo koje podizanje cena, bilo da je reč o struji ili putarini.

Kako je "Blic" najavio pre nekoliko dana, jedna od prvih odluka nove vlade Srbije biće ona o poskupljenju putarina na autoputevima za 10 odsto. Prema novom cenovniku koji su "Putevi Srbije" predložili Vladi, putarina za deonicu Beograd - Niš će sa sadašnjih 730 skočiti na 800 dinara. Korišćenje puta Beograd - Šid vozači će, umesto dosadašnjih 340, plaćati 370, a za deonicu Beograd - Subotica putarina će se sa 290 uvećati na 320 dinara.

Ostatak vesti pročitajte ovde.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan