SSP: Da li je posle zgrade Skupštine ugrožena i Gimnazija "Isidora Sekulić"? (FOTO)

SSP: Da li je posle zgrade Skupštine ugrožena i Gimnazija "Isidora Sekulić"? (FOTO)

Izgradnja podzemne garaže kod Skupštine AP Vojvodine već je uzela svoj danak.

Kada je početkom novembra građevinska inspekcija zabranila korišćenje dela Skupštine, jer su oštećeni zidovi i zgrada je postala nebezbedna, bilo je logično da se obrati pažnja i na stanje drugih građevina u okolini, kao što je to Gimnazija "Isidora Sekulić". Jer, razloga za brigu ima – smatra Gradski odbor Stranke slobode i pravde u Novom Sadu (GrO SSP).


Školska zgrada je useljena u februaru, nakon radova na nadogradnji i rekonstrukciji svih prostorija koji su trajali dve godine.

Dakle, učenici i njihovi profesori ušli su u nove prostorije gimnazije, pa iznenađuje što su danas, samo deset meseci kasnije, na više mesta u suterenu vidljive pukotine na plafonu. U istom nivou zgrade učenički toaleti zabranjeni su za upotrebu. Pored suterena, i na sali za fizičko vežbanje mogu se uočiti pukotine, a ispucali su i delovi fasade. Zabrinuti roditelji i građani obratili su nam se s fotografijama oštećenja i pitanjima o bezbednost dece i zaposlenih – navodi se u saopštenju SSP-a.Gradski odbor ove stranke zahteva od svih nadležnih službi da se oglase o "slučaju izgradnje podzemnih garaža” i odgovore na pitanje da li mogu garantovati da se sa zgradom Gimnazije "Isidora Sekulić" neće desiti "ništa strašno".

Tražimo da se oformi stručna komisija koja će dati mišljenje o poreklu pukotina na zgradi škole – da li su posledica loše rekonstrukcije ili su nastale usled izgradnje podzemnih garaža. Pozivamo odgovorne da saniraju nastalu štetu i da garantuju bezbednost učenika i zaposlenih u gimnaziji – naglašava novosadski odbor Stranke slobode i pravde.

Podsećamo, u toku radova na podzemnoj garaži kod Banovine, došlo je do oštećenja zidova u zgradi Skupštine Vojvodine.

DS i APV traže ispitivanje odgovornosti za oštećenje Skupštine Vojvodine 

Društvo arhitekata Novog Sada: S razlogom smo zabrinuti za sudbinu objekata Banovine i Skupštine APV

Oceni vest:
5
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan