SSP: Odgovor Borka Stefanovića Semu Fabriciju

SSP: Odgovor Borka Stefanovića Semu Fabriciju

Zamenik predsednika Stranke slobode i pravde, Borko Stefanović uputio je odgovor šefu delegacije EU u Srbiji Semu Fabriciju na njegovu izjavu da bojkot nije dobra ideja i da građani treba da izađu na izbore 21. juna, kao i da su "izbori test demokratije".

Saopštenje koje nam je stiglo iz Stranke slobode i pravde prenosimo u celosti:

Možda biste ambasadore  bili u pravu da Srbija zaista ima prave, slobodne izbore.

Gospodine Fabrici, da li su izbori slobodni kada se menja zakonski okvir za skupljanje potpisa u toku izbornog procesa?  Da li su slobodni izbori kada se organizuju za vreme epidemije? Da li je demokratija kada REM napiše izveštaj koji osudi čitava stručna javnost?

Da li su slobodni izbori kada  godinama prisustvo opozicije na RTS staje u nula sekundi? Da li je demokratija kada 97 odsto ljudi misli da je Srbiju Kina spasila od korone? Siguran sam, ambasadore, da to ne mislite. 

Ne treba zaboraviti da su EU i Holbruk za Miloševića govorili da je garant mira i stabilnosti i da će opozicija propasti ako ne izađe na lažne izbore 1997. Ko je propao posle tih izbora, svi znamo. 

Stavljanjem EU ponovo u ulogu diplomatskog agitatora za lažne izbore, ambasadore Fabrici, verujem nesvesno, postajete propagator nastavka korupcije, nasilja i pritisaka kako bi se na lažnim izborima pod prinudom glasalo za Vučića. Šta je slobodno u zemlji u kojoj na “Aerodromu Beograd”, na primer, zaposleni moraju da obezbede najmanje 5 sigurnih glasova? Ili kad u celoj državi naprednjaci kruže po državnim preduzećima sa spiskovima sigurnih glasova? 

Na testu demokratije o kojem govorite, pao je Vučić. O tome bi trebalo Vi da govorite, a ne o izlasku na ovakve izbore. 

U pauzi od propagiranja lažnih izbora, gospodine Fabrici možete da pogledate šta stoji u izveštajima Fridom hausa i Evropske Komisije, kao i u pismima velikih evroposlaničkih grupa, jer upravo te poslanike Vi danas predstavljate u Srbiji. Oni su glas građana Evrope koji glasno kažu ono što i Vi sigurno vidite u Srbiji okovanoj nasiljem, korupcijom, i zarobljenim medijima. 

U tim izveštajima i pismima evro-poslanika ćete otkriti da 21. juna nema pravih, slobodnih izbora – kaže se u saopštenju koje potpisuje Borko Stefanović, zamenik predsednika Stranke slobode i pravde.

Oceni vest:
4
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan