SSP optužio "naprednjake" za farbanje fasada na Limanu, SNS: "Đilasovci" mrze državu i njene simbole

SSP optužio "naprednjake" za farbanje fasada na Limanu, SNS: "Đilasovci" mrze državu i njene simbole

"Ko šara naše fasade dok mi spavamo?", pitaju se u Stranci slobode i pravde (SSP) iz Novog Sada, dodajući da je gradonačelnik Miloš Vučević opravdao ovaj čin i stao u odbranu NN lica "nudivši im hrabro čak i svoju slobodu".

Kada su se pre nekoliko dana pojavile nacionalne trobojke na bezmalo svakoj fasadi glavnoj ulici na Limanu, bilo je jasno da je gradska SNS vlast odlučila da disciplinuje građane koji su na izborima za mesne zajednice glasali za nezavisne kandidate. Juče su tokom dana, u organizaciji građana i vlasnika tih zgrada i objekata, neke fasade prekrečene u prvobitnu boju. Na reakciju SNS-a nije se dugo čekalo – stubovi u Park sitiju ponovo su ofarbani u trobojke SSP podseća u saopštenju.

O kakavim "molerima" se radi, kako navode, "imali su priliku juče da vide građani u Ulici Narodnog fronta kod broja 55, gde se nalazi samo jedna od 100 gradskih prostorija SNS-a".

 Parkirali su svoje crne limuzine i džipove u zaustavnoj traci, a iz njih je izašlo dvadesetak nabilnovanih članova, koji su potom ušli u stranačke prostorije, inače prostor koji pripada Gradskoj upravi za imovinu – dakle svim građanima – navodi se u saopštenju Stranke slobode i pravde.


Oni zahtevaju od Miloša Vučevića da opozove svoje jedinice i "prestane da obeležava zgrade nepodobnih građana".

Očekujemo da nadležni organi pregledaju snimke sa video nadzora i utvde identitet lica koja su oštetila fasade i privatnu imovinu. Stranka slobode i pravde poziva gradonačelnika Miloša Vučevića da poštuje zakon i ne staje na stranu onih koji ga krše – zaključuje SSP.

SNS: Đilasovci, da li bi vam više prijale zastave zemalja koje su bombardovale Srbiju?

Današnje saopštenje Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa i Marinike Tepić, prema mišljenju novosadskih "naprednjaka", još jedan je "dokaz koliko njihovo članstvo, na sreću malobrojno, mrzi državu u kojoj živi i njene simbole".

Simptomatično je da sledbenicima srpskog milionera sumnjivog porekla imovine nije smetao nijedan kukasti krst ili grafit uperen protiv države Srbije ili Srpske pravoslavne crkve, koje Antigrafit jedinica jedva stiže da ukloni. Umesto toga, baš su im boje srpske zastave zapale za oko i izazvale uznemirenje – navodi se u saopštenju GO SNS-a i dodaje:

– Srpska napredna stranka pita ih zašto bi grafiti u bojama državne zastave izazvali zastrašivanje građana? Na koji način su mladi koji su nedavno prošetali ulicama Limana izazvali strah kod Novosađana, noseći srpske trobojke, fotografiju predsednika Vučića i natpis "Predaja nije opcija"?

Oceni vest:
3
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Mirko

  pre 741 dan i 23 sata

  Pitanje za SNS. Čemu sve ovo. Evidentno je da za izbore nema straha za njih. Čemu onda šetnje protesti (PROTIV ČEGA I KOGA) i farbanje fasada. Da li to farbanje zaista ulepšava grad i da li ljudi zaista moraju da hvale carevo novo odelo.

  Oceni komentar:
  2
  11
 • Ponuđen odgovor

  pre 741 dan i 21 sat

  Odgovor je vrlo, vrlo jednostavan. Postoji izraz "pacov" za ubačenu osobu unutar neke organizacije, koja radi protiv nje.
  U ovom slučaju neko unutar Partije izlaže i sprovodi ideje koje bi trebalo da dovedu do nestabilnosti u Vojvodini.
  Za svaku svađu je potrebno dvoje.
  SNS u ovom slučaju ima nekog ko to pokreće.

  Oceni komentar:
  0
  4
 • Gagi

  pre 741 dan i 18 sati

  Zato što svako ko je normalan zna kakva ste vi ološ i bagra iz SNS-a.

  Oceni komentar:
  0
  6