SSP traži od Vlade Srbije da obezbedi besplatne maske za sve učenike

SSP traži od Vlade Srbije da obezbedi besplatne maske za sve učenike

Stranka slobode i pravde (SSP) poziva Vladu Srbije da obezbedi besplatno, najmanje jednu dnevno hiruršku masku i dezinfekciona sredstva za sve učenike koji polaze u školu.

Iz ove stranke napominju da školska godina počinje za manje od deset dana, a da još uvek nije poznata procedura kojom će deca biti zaštićena od virusne infekcije.

Sem kontroverznih izjava ministra prosvete i članova Kriznog štaba koji svaki dan jedni druge demantuju, Vlada Srbije nije učinila ništa da zaštiti decu, i roditelji su s pravom u panici zbog početka školske godine, koju dočekuju sa velikom zebnjom – navodi se u saopštenju SSP-a.

Oni podsećaju da "Vlada Srbije po Vučićevom nalogu ima novca da kupuje kinesko oružje, kao da se sprema za rat, a sam Vučić govori da jedino Srbija u celoj Evropi nema ekonomske posledice zbog pandemije i da nas očekuje veliki ekonomski rast".

Kad već nisu obezbedili besplatne udžbenike i užinu, najmanje što mogu da učine za svu decu je da svakog učenika u školi, svakog jutra, sačeka besplatna hirurška zaštitna maska i sredstvo za dezinfekciju – zaključuje se u saopštenju Stranke slobode i pravde.

Oceni vest:
3
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan