SSP usvojio Evropsku povelju: Naša budućnost je u Evropi

SSP usvojio Evropsku povelju: Naša budućnost je u Evropi

Glavni odbor Stranke slobode i pravde održan je u Požarevcu. Delegati i članovi SSP-a koji su došli iz cele Srbije usvojili su Evropsku povelju i izabrali Izvršni odbor.

Izvršni odbor stranke će voditi Velibor Pavlović.

Evropska povelja predviđa da Srbija odmah prihvati novu metodologiju proširenja Evropske unije, i da sa Evropskom komisijom postigne dogovor o konkretnim modalitetima po kojim bi se ona primenjivala.

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas rekao je da je naša budućnost u Evropi.

Mi smo deo Evrope. Svaki put kada dođem na granicu neko me pita od onih tamo policajaca zašto ulazite u Evropu, ja im kažem zato što sam u njoj rođen, i u njoj živim. Ako smo deo Evrope treba, i mi da imamo predstavnike u Evropskom parlamentu. Verujemo da je budućnost Srbije u Evropskoj uniji, i da proces pristupanja evropskoj zajednici naroda treba da predstavlja jedan od najvažnijih strateških ciljeva Srbije. Smatramo da je stvaranje slobodnog i demokratskog društva utemeljenog na evropskim vrednostima u najboljem interesu Srbije i njenih građana, kao i da je proces pristupanja Evropskoj uniji odlična prilika za sveobuhvatnu političku i ekonomsku transformaciju za koju se zalažemo. Dokazali smo da smo ljudi koji drže reč – kazao je Đilas.

On je pokazao Sporazum sa narodom koji je potpisao deda Toma koji je nedavno preminuo u 93. godini i dodao da su taj potpis, i svi drugi potpisi "naša obaveza koju smo održali", navodi se u saopštenju SSP-a.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan