SSP: Zbog čega Novosađani ponovo ostaju bez Gradske bolnice?

SSP: Zbog čega Novosađani ponovo ostaju bez Gradske bolnice?

Gradski odbor Stranke slobode i pravde (GrO SSP) smatra da je najava ministarke zdravlja Danice Grujičić o pretvaranju kovid bolnice na Mišeluku u centar za palijativnu negu "neprijatno iznenadila građane Novog Sada".

Kako kažu, Novosađani "će ponovo ostati bez gradske bolnice, prošlogodišnjeg ambicioznog SNS obećanja".

Kovid bolnice postaju centri za palijativnu negu? 

FOTO: Otvorena kovid bolnica na Mišeluku, prvi pacijenti stižu danas iz KCV-a


Problemi sa nedovoljnim brojem i neodgovarajućom strukturom medicinara zaposlenih na Mišeluku, neispravna voda u novom objektu i poznata organizaciona nesposobnost "naprednjačkih" rukovodilaca u zdravstvenim ustanovama, ne smeju da budu razlog za promenu plana, jer Novosađanima je bolnica hitno potrebna – naglašava GrO SSP-a.

Oni zahtevaju od gradonačelnika i pokrajinskog sekretara za zdravstvo hitan odgovor na pitanje: da li se u ovom slučaju radi samo o neobaveštenosti ministarke Grujičić ili će Gradska bolnica "Novi Sad" ponovo "ostati samo deo predizborne kampanje, odnosno – parče oproštajne torte bivšeg gradonačelnika Miloša Vučevića"?

Ponovo pozivamo naprednjačku vlast da što pre otvori Gradsku bolnicu, kako zbog dugih lista čekanja na pregled i terapiju, naši sugrađani ne bi propustili priliku da bolest otkriju i leče se u ranim fazama, te tako dođu u situaciju da postanu kandidati za palijativnu negu. Obećavamo građanima da će izgradnja hitno potrebnih centara za palijativnu negu u Novom Sadu i Vojvodini biti jedan od prvih prioriteta buduće vlasti koju će predvoditi Stranka slobode i pravdenavodi se u saopštenju koje potpisuje Dr Vladimir Vrsajkov iz Gradskog odbora ove stranke.

Oceni vest:
8
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Relja

  pre 284 dana i 9 sati

  Nama treba strucni i skolovani medicinari a ne korumpirano i alavo medicinsko osoblje lekari medicinske sestre ne zna se ko je gori.Pokrajinskoj bolnici ima mesta samo nedostaje dobra organizacija .

  Oceni komentar:
  0
  4