Šta se dešava kad neko stavi laž u svoj CV

Šta se dešava kad neko stavi laž u svoj CV

Svi znamo da nikako ne treba stavljati netačne informacije u CV. Znamo još i da ne treba izmišljati ni veštine koje nemaju nikakve veze s poslom, jer to može vrlo lako da nam se obije o glavu. Sve to znamo, pa opet... neki ipak odluče da slažu.

Upravo to se desilo prijatelju jednog tviteraša. Kako piše @Shimz_Afc, njegov prijatelj je, kako bi ulepšao CV, napisao da zna da svira klavir, iako to nije potrebno za njegov posao. Međutim, kada je došao na razgovor, poslodavac ga je pozvao da se pridruži bendu direktora na svirci u petak.

Tako ga je bespotrebna laž dovela u neprijatnu situaciju, a tviteraše je dobro nasmejala. No, tviteraševom prijatelju nije bilo do šale. Počeo je da gugla o najbezbolnijim načinima kako neko sam sebi može da polomi prste. Tada su tviteraši odlučili da se uozbilje i ponude rešenje.

Jedno je bilo da se vadi na to kako je imao traume od javnog nastupa, pa ne može da svira pred publikom.

Bilo je onih koji su mu govorili da stavi lažni gips ili izmisli bilo koju bolest, pa ostane kod kuće. Na kraju je odlučio da njegov izgovor bude sindrom karpalnog kanala, koji izaziva jake bolove i slabljenje mišića u predelu šake.

On je uspeo da se spasi, a vi sledeći put dobro razmislite kada nešto lažete u CV, posebno ako za to nema potrebe.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan