Šta se pita i traži po NS Fejsbuk grupama ovih dana

Šta se pita i traži po NS Fejsbuk grupama ovih dana

Otkako postoje Fejsbuk grupe, mnogi Novosađani najpre tamo postavljaju pitanje ili nedoumicu koje imaju, traže savete i preporuke, nude svoje usluge... To je, svakako, brže nego da pitaju jednog po jednog prijatelja, a dobijaju se i različita mišljenja i iskustva, te ne čudi što je ovaj vid prečice do rešavanja problema izuzetno popularan.

Upravo po postovima u ovim grupama na najpoznatijoj društvenoj mreži može da se zaključi dosta toga, od onoga šta je trenutno aktuelno, kakvo raspoloženje preovladava kod naših sugrađana, o čemu razmišljaju, čemu se nadaju, gde idu...

A, šta je ono što u poslednje vreme pitaju i za čim tragaju? Pregledali smo grupe Izvinite, ja samo da pitam, Novosađanke, Novosađani, Mame Novosađanke i Posao Novi Sad i evo šta smo uočili.


MAJSTORI I SPREMAČICE

Izgleda da je period posle godišnjih odmora i vreme kad se posvećuje sređivanju stambenog i poslovnog prostora, pa se masovno traže žene za spremanje istih. Takođe, trenutno su vrlo traženi i majstori svih fela, od molera do električara, a raspituje se i ko su dobri tapetari nameštaja i oni koji rade dubinsko čišćenje.


ZDRAVLJE NA PRVOM MESTU

Takođe, Novosađani su poprilično usmereni ka svom zdravlju, pa se po grupama stalno mogu sresti molbe za preporuke ginekologa, stomatologa, dermatologa, endokrinologa... Primetne su i žalbe na nemogućnost zakazivanja nekih pregleda ili terapija, kao i na gužve po Domovima zdravlja i bolnicama.

Bitna je novoizgrađena Kovid bolnica, a u Dečijoj bolnici se čeka po tri sata na kontrolu zbog slomljene ruke – žali se jedna sugrađanka, priloživši fotografiju na kojoj se vidi najmanje tridesetak roditelja i dece zbijenih u uskom hodniku bolnice.

Pride, vrlo često se pita i kad i gde radi određeni lekar, pogotovo otkako ponovo dolazi do premeštanja u kovid bolnice.


GDE KUPITI...

Novosađani kupuju i u ovom periodu, a nakon što su decu opremili za školu, izgleda da se sledeće kupovine takođe odnose na kuću. Tako, na primer, stanovnici našeg grada pitaju gde mogu da se kupe ručke za fioke, tuš kabine, bojleri, sadnice biljaka.. Da se grejna sezona približava, ukazuju i sve češća pitanja o radijatorima i drugim vidovima grejanja.


VREME ZA UČENJE, REKREACIJU I HOBI

Polovni udžbenici još uvek su na ceni,.Takođe, intenzivno su u potrazi za edukativno-zabavnim sadržajima, kao što su plesne škole, teretane i druge vrste rekreacije, sportovi za decu, škole glume, stranih jezika, plivanja...

Znate li neki fitnes (grupni treninzi) u okolini oš "Kosta Trifković". Moram da se uskladim sa treninzima mog dečaka – pita jedna mama.

Česte su i preporuke logopeda, osoba koje drže privatne časove, personalnih trenera...


LEPOTA JE I DALJE NA CENI

U ženskim grupama dominiraju postovi u kojima se traže preporuke za nokte, trepavice, obrve, kozmetičke i frizerske usluge, a potražnja za dobrim krojačicama ne jenjava.

Koji salon biste preporucile za ispravljanje kose keratinom? - glasi jedno od tipičnih pitanja Novosađanki na ovu temu.

Da se moda prilagođava aktuelnoj situaciji dokazuje i pitanje sugrađanke M.M.

Gde imaju da se kupe lepe pamučne maske za lice sa cirkonima? – znatiželjna je jedna sugrađanka, koja je vrlo brzo dobila odgovore, ali i ponude.


POTRAGA ZA POSLOM

Intenzitet potražnje za zaposlenjem takođe raste, a sezonske poslove zamenili su oni na duže staze. Oglasi za radnom snagom kojih nikada ne manjka su oni koji dolaze od vlasnika restorana, kafića i ostalih ugostiteljskih objekata, a uslovi koji nude sve su primamljiviji.

Otvorene su nam pozicije: Kuvar i Konobar. Plata od 70.000 – 90.000 din, prijava, opli obrok, bonusi, mogućnost napredovanja. Iskustvo nije neophodno – glasi oglas iz restorana "Lanterna".

Kakva je ponuda i potražnja poslova prethodnih dana, opširnije možete videti u ovom članku.


ŽURKE I KONCERTI

Kako izgleda, mnogi žeke da iskoriste možda poslednje momente pred sprovođene novonajavljenih mera, izađu na svirku, koncert ili večeru i provedu se. Tako ovih dana srećemo postove u kojima se traži preporuka mesta za starije od 50 godina, restorana sa dobrim tamburašima, rok svirki, a grupe su preplavljene i najavama raznih koncerata i žurki.

Tako je, recimo, za subotu najavljena "Žurka 90's" u klubu Dandy, a za 18. septembar koncert Amajlije na krovu "Promenade".

Oceni vest:
7
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan