Šta se turistima najviše dopada u Novom Sadu

Šta se turistima najviše dopada u Novom Sadu

Na 39. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu Novi Sad je predstavio svoju ponudu. Pored već ustaljene odrednice Novog Sada kao city break destinacije, akcenat je stavljen na grad kao Evropsku prestonicu kulture 2021. i omladinsku prestonicu Evrope 2019. godine, prenosi "RTV".

Na sajtu za putavanja, popularnom Tripadvisoru postoji 10 top lokacija koje u Novom Sadu morate posetiti. Strancima se između ostalog dopada Petrovaradinska tvrđava, Dunavska ulica, Dunavski park, crkva imena Marijinog, fruškogorski manastiri.

Iako su festivali Novi Sad postavili na turističku mapu Evrope i sveta, zbog titula Evropske prestonice kulture i omladinske prestonice Evrope, akcenat će u budućnosti biti stavljen na kulturu i mlade, piše "RTV".

- Tu smo da pozovemo mlade iz Beograda i Srbije da posete naš grad, da nam pomognu da razvijamo omladinski turizam, otvoreni smo za ideje, za ono šta mladi imaju da kažu za saradnju na regionalnom i lokalnom nivou – kaže Anka Vujkov iz OPENS 2019.

Direktor Turističke organizacije grada Branislav Knežević kaže da je urađen veliki broj mapa, pešačkih tura, mapa Petrovaradinske tvrđave, a sve u cilju unapređenja ponude za mlade.

- Ove godine ćemo realizovati projekat Novi Sad za sve gde ćemo nedeljno imati dve ture besplatne za Novosađane u cilju edukacije, ali i za sve one turiste koji dođu i plate smeštaj u hotelima na taj način želimo da ih animiramo da produže boravak. Trenutno je prosek oko 2,2 noći ali mi želimo da taj prosek bude i duži – kaže Knežević.

Istorijsko nasleđe, kulturni turizam, manifestacije, festivali sve to TO Novog Sada predstavlja na Sajmu turizma.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan