Štab za vanredne situacije: Pojačan nadzor vode i hrane i češće odnošenje smeća

Štab za vanredne situacije: Pojačan nadzor vode i hrane i češće odnošenje smeća

Na sednici Gradskog štaba za vanredne situacije, koja je sazvana zbog izuzetnih vrućina, vitalne službe i preduzeća podneli su izveštaje koji svedoče da je stanje u gradu redovno, saopšteno je iz kabineta gradonačelnika.

Kako se navodi, cisterne za vodu postavljene su na najprometnijim mestima u gradu, a na hidrante su postavljene česme.

Prema izveštaju Republičkog hidrometeorološkog zavoda do nedelje 26. jula, temperatura vazduha biće između 33 i 35 stepeni Celzijusa i Novi Sad će biti u narandžastoj, a ne u crvenoj zoni meteoalarma.

- Doneli smo zaključke o merama preventivnog i operativnog karaktera. Posebne aktivnosti preduzimaju se kada je reč o kontroli kvaliteta vode za piće, kao i na kupališptima i na česmama. Takođe pojačano će se kontrolisati održavanje javnih, i javnih - zelenih površina, a uvodi se i pojačano odnošenje smeća, u cilju opšte zdravstvene zaštite građana. Uveden je adekvatan režim za radove na otvorenom, pojačava se inspekcijski nadzor na pijacama i svim mestima gde je ranije beleženo pojačano narušavanje komunalnog reda, a sve ustanove za zdravstvenu zaštitu rade u punom kapacitetu. Uprkos povećanoj potrošnji, zbog rashladnih uređaja, kako smo obavešteni elektro - energetski sistem je stabilan – objasnio je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

On je pozvao građane da slede uputstva zdravstvenih radnika kako da se ponašaju usled veoma visokih temperatura, da racinalno koriste resurse koje svi zajedno koristimo, posebno pijaću vodu, ali i da vode računa o instaliranim česmama na hidrantima, s obzirom na to da je već bilo slučajeva lomljenja.

- Podaci o vremenu za narednu sedmicu biće poznati u petak 24. jula, i naspram njih biće doneta odluka o daljem postupanju kako bi Novi Sad i dalje nesmetano funkcionisao, zaključuje se u saopštenju.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan