Stambene zgrade u Novom Sadu dobijaju otirače za dezinfekciju obuće

Stambene zgrade u Novom Sadu dobijaju otirače za dezinfekciju obuće

Kako javljaju iz Gradske kuće, Grad Novi Sad je, po odluci Gradskog štaba za vanredne situacije, nabavio preko 4.000 dezobarijera koje će biti postavljene u svim ulazima stambenih zgrada na teritoriji grada. Takođe, nabavljena je i potrebna količina sredstava za dezinfekciju, a postavljanje dezobarijera počinje već danas.

– Ovim su dodatno pojačane preventivne mere koje Grad Novi Sad sprovodi u cilju zaštite zdravlja i života građana i sprečavanja širenja zaraze tokom pandemije korona virusa. Prema navodima struke, dezobarijere predstavljaju prvu liniju odbrane od ulaska zaraze u objekat, kao i njenog širenja sa objekta na objekat, a koriste se na ulazima u zatvorene prostore – navodi se u saopštenju.




Ekipe "Ciklonizacije", uz podršku operativaca JKP "Stan" i JKP "Gradsko zelenilo", zadužene su za postavljanje barijera u ulazima i njihovo inicijalno punjenje dezificijensom. Ova akcija startuje danas, i prema preporuci Štaba, preduzeća će raditi sa maksimalnim kapacitetom, kako bi svi ulazi barijere dobili u što kraćem roku. Pre postavljanja barijere, ekipa će izvesti i tretman dezinfekcije ulaza zgrade, kao što je to i bio slučaj do sada, kaže se u saopštenju. 

Na mestu postavljanja dezobarijere biće istaknuta i uputstva. Dezobarijera predstavlja plitku posudu sa upijajućim medijumom (sunđer) i rastvorom dezificijensa. Prema pravilima o postavljanju i korišćenju dezobarijere, prlikom ulaska/izlaska iz objekta stanari treba obućom da ugaze u dezobarijeru. Dezificijens u dezobarijeri potrebno je menjati ili dopunjavati u skladu sa frekventnošću ulazaka i izlazaka u i iz objekta. Ukoliko se dezificijens potroši, ili se razvodni usled atmosferskih padavina, medijum (sunđer) je potrebno odmah dopuniti.

– Grad Novi Sad od upravnika stambenih zajednica očekuje punu podršku u sprovođenju ove važne preventivne mere. Očekujemo i punu saradnju sa gradskim preduzećima koja su zadužena za njeno sprovođenje i striktno poštovanje uputstava i preporuka koje će dobiti od stručnih operativaca – kaže se na kraju saopštenja pres službe Grada.

UPRAVNICI OBAVEZNI DA PREUZMU PREPARATE: Za brigu o dezobarijerama i njihovo održavanje u funkciji, prema preporuci Gradskog štaba za vanredne situacije, zaduženi su profesionalni upravnici stambenih zajednica i upravnici iz redova stanara. U narednim danima njih će kontaktirati zaposleni u JKP "Parking servis", JP SPC "Vojvodina" i drugih gradskih preduzeća, koji će im po dogovoru dostavljati potrebne količine dezificijensa za održavanje ovih dezobarijera. Upravnici će biti u obavezi da preuzmu preparate i da ih, prema priloženom uputstvu koriste, kako bi dezobarijere funkcionisale.

Oceni vest:
7
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan