STANARI DOSITEJEVE 11: "Ne verujemo investitoru i sa njim nećemo da pregovaramo"

STANARI DOSITEJEVE 11: "Ne verujemo investitoru i sa njim nećemo da pregovaramo"

Protive se da im sanaciju radi firma koja ih je dovela u neugodnu situaciju.

Oštećeni stanari iz Dositejeve 11 na Salajci, koji su zbog nelegalnih građevinskih radova investitora "Astra plan", na susednoj parceli, pre mesec i po ostali bez krova nad glavom, protive se da im sanaciju radi ova firma, koja ih je i dovela u takvu situaciju. Ističu da još nije urađena ni procena štete.

Kako prenose "Novosti", to je dogovoreno na preksinoćnom sastanku Skupštine stanara i istaknuto da vlasnici odbijaju da potpišu saglasnost da se rekonstrukcija kuće, kojoj je zbog pripreme za gradnju višespratnice u Dositejevoj 9 srušen zid u dužini od oko 20 metara, poveri "Astra planu". Vlasnici stanova, kako se moglo čuti, trpe pritisak da pristanu na ovu, kako su je okarakterisali, "bezobraznu" ponudu.

- Potpuno je neprihvatljivo da se sanacija radi bez prethodnih statičkih i drugih provera i ne želimo da nas investitor uslovljava. Insistiramo da nezavisni građevinski stručnjaci, sa Građevinskog fakulteta u Subotici, urade plan sanacije, i to o trošku "Astra plana" – kaže za "Novosti" Vesna Premić, jedna od stanarki u Dositejevoj 11.


Interes ovih dvanaest porodica je, naglašavaju, da se sačini procena kako sanacija može da se uradi i da kuća bude bezbedna za stanovanje, jer neće da rizikuju živote. Žele da taj posao nadgledaju nadležne gradske službe.

Dragan Mitrović, predsednik Skupštine stanara, navodi da se kao rešenje pominje i eventualno rušenje kuće sa dvanaest stanova.

- Po toj opciji, lokacija naše kuće bi se dodelila kredibilnom investitoru, koji bi našao interes da na tom mestu sagradi stambeni objekat, a oštećenim vlasnicima izgradi stanove. Ne verujemo investitoru i sa njim nećemo da pregovaramo – naglašava Mitrović za "Večernje novosti".

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan