Stanari zgrade u ulici Mileve Marić već 25 godina žive u neuknjiženom objektu

Stanari zgrade u ulici Mileve Marić već 25 godina žive u neuknjiženom objektu

Kao i svake srede, građani su i danas u Skupštini grada aktivno učestovali u sednici Komisije za predstavke i predloge.

Кomisiji se tom prilikom obratio predstavnik Skupštine stambene zajednice iz Gagarinove ulice broj 18, zgrade sa četiri ulaza i izneo niz problema sa kojima su suočeni. Između ostalog, on je postavio pitanje zbog čega je porez na imovinu poslednjih godina višestruko uvećan, zbog čega u njegovom ulazu stanari moraju da plate grejanje zajedničkih prostorija kad ne postoje ni cevi ni grejna tela u tom delu zgrade, a predložio je i određene vrste obaveza, uz već postojeće, za vlasnike kućnih ljubimaca.

Кomisiji se ponovo obratila i predstavnica stanara zgrade u ulici Mileve Marić 5 koji imaju problem sa legalizacijom i uknjižbom svojih objekata. Кako je i ranije navodila, oni već više od 25 godina žive u tim stanovima, uredno izmiruju svoje obaveze i plaćaju porez, a u katastarskim knjigama njihove zgrade zapravo ne postoje, već se te parcele vode kao njive. Njima je Stambena agencija, preko Кomisije za predstavke i predloge, uputila odgovor koji, po njima, nije potpun, jer nisu objasnili proceduru niti su odgovorili šta će da preduzmu povodom rešavanja ovog problema.

Na sednici su razmatrani i pristigli odgovori na predstavke koje su građani ranije upućivali Кomisji i oni će biti prosleđeni na kućne adrese tih sugrađana, kaže se na kraju saopštenja iz Skupštine grada.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan