Stanarima Dositejeve 11 biće isplaćena jednokratna pomoć

Stanarima Dositejeve 11 biće isplaćena jednokratna pomoć

Nakon što su članovi oštećenih porodica danas protestovali ispred Gradske kuće, na zahtev gradonačelnika Miloša Vučevića, izdat je nalog da im se isplati novac u iznosu od 110.000 dinara za nastavak boravka u podstanarskim stanovima.

Kako javljaju iz Kabineta gradonačelnika, takva odluka biće doneta s obzirom na to da oni i dalje nemaju rešeno pitanje smeštaja, od kako su njihovi stanovi oštećeni zbog izgradnje stambenog objekta na susednoj parceli. Grad će preispitati rad organa koji su u međuvremenu, bez konsultacija sa Gradskim većem i gradonačelnikom, a na osnovu čijeg naloga je i prvi put porodicama obezbeđena pomoć, donosili akta i postupali u ovim predmetima, navodi se u saopštenju.

Predsednik Skupštine stanara Dositejeve 11 Dragan Mitrović je za 021.rs rekao da su odlučili da odu u Gradsku kuću na razgovor sa gradonačelnikom jer danima nisu uspevali da ostvare kontakt sa nekim iz gradske uprave.

Svih 12 porodica iz Dositejeve 11 u petak je od Centra za socijalni rad dobilo rešenje o odbijanju zahteva za dobijanje interventne jednokratne novčane pomoći. Porodice koje su avgusta prošle godine ostale bez krova nad glavom usled nelegalnih građevinskih radova na susednoj parceli sa brojem 9 tada su najavile su da će od 12. juna protestovati ispred Gradske kuće dok se njihov problem ne reši. Pomoć grada za plaćanje polugodišnje kirije za iznajmljene stanove istekla je 1. aprila i većina njih se, nemajući kud, vratila u ruinirane i nebezbedne stanove, pišu novosti.rs.

Policija je novembra 2018. godine podnela krivične prijave protiv pet odgovornih osoba osumnjičenih za izvođenje građevinskih radova bez građevinske dozvole i protivno tehničkim pravilima. Time su ugrozili stabilnost objekta u Dositejevoj 11 i prouzrokovali veliku materijalnu štetu.

Izvori: Radio 021,  novosti.rsnovisad.rs, mojnovisad

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan