Stanovnici Sajlova požalili se na neasfaltirane i neimenovane ulice

Stanovnici Sajlova požalili se na neasfaltirane i neimenovane ulice

Kako javljaju iz Skupštine grada, građani Sajlova imali su priliku da se neposredno obrate članicama i članovima Кomisije za predstavke i predloge, jer je današnja sednica održana u ovoj, "najmlađoj" novosadskoj mesnoj zajednici.

Кao prioritet građani su naveli neuređeni pristupni put na saobraćajnicu Rumenački put, nedostatak biciklističke i pešačke staze do grada, a veliki problem imaju i žitelji poprečnih ulica koje nisu asfaltirane i u kojima ne postoji rešen problem atmosferske kanalizacije.

Prema njihovim rečima, bezbednost dece i svih stanovnika Sajlova je ugrožena zbog velike frekvencije saobraćaja na Rumenačkom putu, na koji se oni uključuju na nepreglednoj i neuređenoj raskrsnici. Smatraju da bi postavljanje semafora ili izgranja kružnog toka rešilo te probleme. Кako su rekli, biciklističke i pešačke staze su postojale i veoma rado su ih koristili, ali su, prilikom izgradnje kanalizacije raskopane i uništene i nisu vraćene u ispravno stanje.

Naveli su i problem neimenovanih ulica, jer čak 21 ulica nema naziv, pa pisma, računi i ostala pošta često završi na pogrešnim adresama. Potrebno je rešiti i problem održavanja rasvete, za koju kažu da je dobro urađena, ali zbog nerešenog pitanja održavanja, ne znaju ko treba da popravi svetiljke koje ne rade.

U poprečnim ulicama takođe postoji i problem odvođenja atmosferskih voda, naročito za vreme jačih kiša. Кako su naglasili, putevi u ulicama su više puta nasipani tucanikom, pa su sada znatno viši u odnosu na njihova dvorišta. Prilikom veće kiše, sva ta voda se sliva u dvorišta, a najteža situacija je u Ulici Nikole Begovića, gde su česte i poplave.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan