Stanovnici Telepa tražili park, dobiće kompleks zgrada do 12 spratova

Stanovnici Telepa tražili park, dobiće kompleks zgrada do 12 spratova

Na mestu za koje se deo stanovnika Telepa već godinama bori da postane uređen park, jedini u tom delu grada, i na kom su građani 2018. godine uspeli da osujete plan da se izgradi vatrogasna stanica, nići će 12-spratnica.

Na krivini Bulevara patrijarha Pavla, na uglu sa Somborskom ulicom, preko puta JGSP-a, parcela od 7.664 kvadrata početkom godine prodata je građevinskoj firmi Karin Invest.

Prodat plac na Telepu na kom su građani tražili park

Prema uslovima izgradnje, nadzemni deo novog kompleksa može da zauzme maksimalno 40% površine parcele. Međutim, kako bi se obezbedio dovoljan broj parking mesta ispod cele površine kompleksa planirane su dve podzemne etaže, piše Gradnja.rs.


Kao nova determinanta Telepa, ostavljen je prostor za formiranje prostornog akcenta od 12 spratova, sa ukupnom visinom od 42 metra.

Više od 47.000 kvadrata

Kompleks je zamišljen u vidu dva objekta koja su postavljena uz obod predmetne parcele. Objekat 1 se sastoji od lamela A, B i C, dok objekat 2 čine lamele D i E.

Spratnost svih lamela se kreće do prizemlja sa osam spratova, osim lamele D koja će biti realizovana kao dvanaestospratnica.

Prizemna etaža svih lamela predviđena je kao poslovna, pa se nakon izgradnje u ovom kraju očekuje pet novih velikih lokala. Ostale etaže biće realizovane kao stambene sa ukupno 364 stana i prosečnom površinom od 60 kvadrata.

Bruto razvijena površina svih nadzemnih etaža iznosiće 31.736 kvadrata, dok uz dve podzemne etaže ta ukupna površina kompleksa raste na preko 47.000 kvadrata.

U podzemnim etažama trebalo bi da bude obezbeđeno 405 garažnih mesta. Kolski pristup podzemnoj garaži odvijaće se preko nove ulice koja je planirana kao upravna na Bulevar patrijarha Pavla.

Sam ulaz u garažu biće izveden u četiri trake, po dve u oba smera. U okviru partera ostavlja se i prostor od 3,5 metara širine za vatrogasna vozila u hitnim slučajevima.

U dvorišnom delu kompleksa, iznad garaže, na pozamašnoj površini od 2.270 kvadrata budući stanari imaće pristup parteru ozelenjenom listopadnom ili četinarskom vegetacijom, ali i drvećem u žardinjerama i niskim rastinjem, prenosi Gradnja.

Klikni na sliku za veću rezoluciju, Foto: GU za urbanizam


Glavni pešački pristup u novi blok biće omogućen na samom uglu Bulevara patrijarha Pavla i Somborske ulice, između objekata 1 i 2. Na opisanom prostoru predviđen je i parking za bicikliste.

Javni uvid

Javna prezentacija Urbanističkog projekta za izgradnju stambeno-poslovne zgrade moguća je radnim danima u periodu od 19. do 25. septembra, od 10 do 13 časova, u zgradi Gradske uprave za urbanizam i građevinske poslove, Školska broj 3, u kancelariji broj 32 na II spratu kao i na sajtu GU za urbanizam.

Pozivaju se sva zainteresovana pravna i fizička lica da izvrše uvid u Urbanistički projekat, kao i da u toku trajanja javne prezentacije dostave svoje primedbe i sugestije u pisanom obliku Gradskoj upravi za urbanizam i građevinske poslove ili putem elektronske pošte na adresu: .

Podsetimo da su građani 2018. godine uspeli da se izbore da na ovom prostoru ne bude Centar za vanredne situacije, ali umesto da dobiju uređen park, donet je novi regulacioni plan Telepa, kao i Generalni urbanistički plan u kom je i pored prigovora ucrtano zidanje stambenih zgrada

Telepčani ne odustaju od parka, Grad "gura" višespratnice  

Pokrenuta peticija za Telepski park

Izvori: Gradnja.rs, Moj Novi Sad

Oceni vest:
5
9

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Ja to ukratko o GADOVIMA

  pre 75 dana i 1 sat

  Zato što je ta teritorija vlasništvo SNS partije, odnosno nekoliko ljudi koji sada vode Grad i isfolirali su nas da smo bili na poštenim izborima.
  A vidimo kako donose odluke - ne šljive narod, ne zarezuju njegovo mišljenje, ne poštuju ga, ne pitaju ga - mokre po narodu!

  Oceni komentar:
  3
  19
 • nik

  pre 74 dana i 22 sata

  Karin komerc je virma koja ima zabranu poslovanja jos od 2012 i nikom nista kao da nepostoji

  Oceni komentar:
  1
  15
 • laza

  pre 71 dan i 21 sat

  ... "parcela od 7.664 kvadrata početkom godine prodata je građevinskoj firmi Karin Invest."...
  Ma KARA je ČUDO - nevidjeno!!!

  Oceni komentar:
  0
  0