STEVANOVIĆ UPOZORAVA: Epidemija može da se vrati ako budemo pokazali neozbiljnost

STEVANOVIĆ UPOZORAVA: Epidemija može da se vrati ako budemo pokazali neozbiljnost

Direktor Infektivne klinike u Beogradu Goran Stevanović istakao je na redovnoj konferenciji za novinare u Palati Srbija da su današnji rezultati dosta dobri i da govore u prilog tome da preduzete mere i napor koji je učinilo čitavo društvo da suzbijemo ovu epidemiju daju rezultate.

Stevanović je naglasio da je izuzetno važno da imamo sve manji broj obolelih, odnosno da u ukupnom procentu testiranih broj pozitivnih rezultata polako opada.

Ovo ne sme da nas zavara da pomislimo da se epidemija završila, upozorio je on i ocenio da smo stavili epidemiju pod kontrolu, ali da će nam biti potreban izvestan vremenski period da se održe ovako stabilni rezultati i da se spreči eventualno novo povećanje broja obolelih.

Uspeli smo za sada da stvar držimo pod kontrolom, ali nam je i dalje potreban veliki oprez, poštovanje svih mera i saradnja svih u našoj zemlji da bismo ovaj trend uspeli da održimo i da na kraju, kada broj obolelih bude mali, možemo da kažemo da smo uspešno završili kompletan posao, ponovio je Stevanović.

On je upozorio na to da i dalje moramo da mislimo o tome da epidemija može da se vrati, odnosno da se broj obolelih poveća ako budemo pokazali neozbiljnost u sprovođenju mera i njihovom poštovanju.

Oceni vest:
2
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan