Sto miliona dinara manje nego lane za održavanje objekata putne privrede

Sto miliona dinara manje nego lane za održavanje objekata putne privrede

Iz gradskog budžeta je za održavanje objekata putne privrede u 2020. godini namenjeno 800 miliona dinara, što je 100 miliona manje nego prošle godine.

Od tih para, 47,7 miliona dinara će biti obezbeđeno iz namenskog prihoda od novčanih kazni za saobraćajne prekršaje, dok će se šest miliona dinara finasirati iz naknade za promenu namene obradivog poljoprivrednog zemljišta i drugih para ostvarenih od davanja u zakup poljoprivrednog zemljišta, odnosno objekata u državnoj svojini, saznaje "Dnevnik".

Najviše novca namenjeno je za održavanje puteva u zimskim uslovima, više od 321 milion dinara, dok je za održavanje saobraćajnica predviđeno više od 300 miliona. Po 40 miliona dinara planirano je za održavanje horizontalne i vertikalne signalizacije, odnosno svetlosne i semaforske, dok je za održavanje trotoara, biciklističkih staza i rekreativnih površina opredeljeno 20 miliona dinara.

Iz budžeta će za vanredno održavanje saobraćajnih površina zbog javnih manifestacija pod pokroviteljstvom Grada Novog Sada biti izdvojeno četiri miliona dinara, koliko je planirano i za zaštitne ograde, dok je milion i po predviđen za pešačke staze i platoe na Petrovaradinskoj tvrđavi. Po šest miliona dinara će koštati održavanje mostova, odnosno nekategorisanih puteva.

Više o ovoj vestii možete pročitati na sajtu "Dnevnika".  

Oceni vest:
0
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan