Stolar Mile nastavlja da širi dobrotu

Stolar Mile nastavlja da širi dobrotu

Najhumaniji zanatlija u Srbiji Milorad Jurković, u narodu poznatiji kao stolar Mile još jednom je opravdao svoju reputaciju. Kako "Blic" prenosi, ovoga puta bio je posrednik pri veoma humanom činu kada je jedna novosadska porodica koja je želela da ostane anonimna poklonila automobil porodici sugrađanina Saše Kotura koji ima četvoro dece.

Stolar Mile priča za ’’Blic’’ da veliku nadu za budućnost predstavlja činjenica da kod nas još ima humanih ljudi.

- Veoma sam se prijatno iznenadio kada mi se ta porodica obratila za pomoć. Naime, oni imaju četvoro dece i ova "Florida" iz 2003. godine koju poklanjaju im je postala mala. Nekako su uspeli da uz pomoć kredita skrpe za neki veći auto pa su znajući kroz kakve su muke prošli dok nisu imali kola odlučili da ih poklone nekome kome su zaista potrebna – objašnjava Mile uz napomenu da kola koja poklanjaju uopšte nisu "krš" kao što bi neko mogao da pomisli, već da su normalno održavana i vožena.

Kaže da se odmah setio porodice Kotur kojima je svojevremeno pravio stolice za blizance te ih je povezao kako bi se dogovorili oko primopredaje automobila.

Saša Kotur, otac dvoipogodišnjih blizanaca i dve ćerke od pet i sedam godina koji žive kao podstanari kaže da je presrećan zbog nenadanog poklona.

- Ne znam kako bih mogao da se zahvalim toj porodici koja nam je poklonila kola, a ni Miletu koji je u svemu tome bio posrednik. A kola su nam preko potrebna jer blizanci idu u jedan vrtić, mlađa ćerka u vrtić na drugom kraju grada, a starija ćerka u školu, pa nam je veliki problem da ih razvezemo na sve strane, ali i da odemo po njih – priča Kotur za "Blic".

Kaže da jedino što može da smisli da se na neki način oduži dobrotvorima jeste da i on nekome pokloni taj auto kada jednog dana, kako se nada, nabavi neko veće vozilo.

 
Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan