STOP VRŠNJAČKOM NASILJU: Protestni skup u nedelju na Trgu

STOP VRŠNJAČKOM NASILJU: Protestni skup u nedelju na Trgu

Neformalno udruženje građana "2 minuta Tišine!" u nedelju u 17:45, na trgu Slobode u Novom Sadu održava još jedan protestni skup "Stop vršnjačkom nasilju!"

- Da li je "ALEKSIN ZAKON" usvojen? NIJE! Godinu dana je prošlo od kada je pokrenuta inicijativa za ovaj zakon! GODINU DANA!!! Opravdanja za neusvajanje ima na pretek! Obećanja da će biti usvojen, takođe. "ALEKSIN ZAKON" nije usvojen. Deca stradaju u školama, deca stradaju van školskih objekata. Najviše stradaju od strane svojih vršnjaka. Šta država radi po tom pitanju? Zašto ne usvoje zakon koji predlažemo? Zašto neće da dokažu da su na strani naše dece?

Dece u Srbiji ima manje od 10% od ukupnog broja stanovništva. Da li je to alarmantno? Naravno da JESTE! Da li treba svako dete da sačuvamo i da podržimo da izraste u normalnog i punopravnog člana ovog društva? Naravno da treba!
Građani Srbije gromoglasnom tišinom su iskazali svoj stav, potrebu i želju! Da li političari žele da čuju taj oštri muk?
Pozivamo vas da još jednom stanemo na crtu vršnjačkom nasilju! Da još jednom naredimo političarima da rade svoj posao. Ovo više nije samo pitanje bezbednosti. Ovo je pitanje opstanka!

I naravno sms 169 na 3030! #SviZaTeodoru - stoji u saopštenju ovog udruženja.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan