ŠTRAND: Obeležavanje Dana borbe protiv bolesti zavisnosti u utorak 26. juna

ŠTRAND: Obeležavanje Dana borbe protiv bolesti zavisnosti u utorak 26. juna

Na centralnom platou kupališta Štrand u Novom Sadu volonteri i volonterke udruženja "Duga" i "Prevent" sprovešće nekoliko aktivnosti za posetioce kojima će obeležiti Dan borbe protiv bolesti zavisnosti.

U utorak 26. juna, u periodu od 10 do 18 časova, aktivisti "Duge" odgovaraće na pitanja Novosađana i Novosađanki o iskustvima kroz koja su, kao bivši zavisnici, prošli, najavilo je JKP "Gradsko zelenilo".

Članovi i članice udruženja "Prevent", od 17 do 20 časova, sprovešće javnu akciju pod sloganom “Podrži. Ne kažnjavaj”.

U pitanju je globalna kampanja koja će se istovremeno realizovati u preko 150 gradova širom sveta i koja ima za cilj da raširi svest o negativnim posledicama rata protiv droga.

Kampanja promoviše politiku poštovanja ljudskih prava i zaštite javnog zdravlja, u nameri da menja zakone i politike koje onemogućavaju pristup intevencijama smanjenja štete i drugim servisima zasnovanih na naučnim dokazima, kao i da zaustavi kriminalizaciju korisnika droga, navodi se u saopštenju.

Posetioci javne akcije će moći da se fotografišu u foto kabini, a na fotografijama će se nalaziti poruka "Podrži. Ne kažnjavaj“, da se informišu o akciji i razgovaraju sa članovima udruženja, uzmu promotivni edukativni materijal i odigraju igricu "Ne radi se, čoveče“.

Paralelno sa ovom javnom akcijom, kampanja "Podrži. Ne kažnjavaj“ se sprovodi i putem interneta. "Prevent“ je napravio četiri rama za profilne fotografije na društvenoj mreži Fejsbuk, kao i infografike sa informativnim i edukativnim podacima.

Kampanju koja se sprovodi na internetu podržala je Gradska uprava za zdravstvo Grada Novog Sada.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan