STRANKA ISTINA: Etiketiranje je opasno

STRANKA ISTINA: Etiketiranje je opasno

Putem akcije "Pogledaj se u oči, pa se suoči", koja je preteča predizbornih aktivnosti "Operi se, saberi se", stranka Istina nastavlja sa predstavljanjem svoje političke ideje i programa u centru Novog Sada, kroz direktne razgovore sa Novosađanima.

– Otkako smo krenuli u našu predizbornu kampanju, dobijamo dosta pitanja: Zašto smo krenuli da propagiramo ova "osetljiva" pitanja? Šta time želimo da postignemo? Kako legalizovanjem prostitucije čuvamo porodične vrednosti? Mi svima isto odgovaramo: "Zato što je nasilje u porodici, seksualni rad i korišćenje marihuane opšte prisutno u našem društvu i niko neće da priča o tome, iako je to istina, a mi ne zatvaramo oči pred realnim činjenicama i istinom!" – izjavila je predsednica stranke Istina, Ivana Vujasin.



– Upravo zato i delimo etikete #duvaj, #čuvaj“, #uživaj, jer je etiketiranje generalno postalo duboko ukorenjeno u našem društvu i jezik govora, koji je razumljiv svima. Dobili smo iznenađujuće puno pozitivnih reakcija od strane naših sugrađana, stoga smo veoma ponosni, jer su oni najkompetentniji da daju svoj sud i mišljenje o temama koje se tiču svih nas, što stranku Istina jedino interesuje. Zato i razgovaramo sa našim sugrađanima, ne bi li smo im  približili i pojasnili naše ideje, a za uzvrat dobili povratnu reakciju i sugestije od naših sagovornika, jer želimo da znamo i čujemo šta oni misle o ovim "osetljivim" pitanjima. Svakako da je time naša odgovornost još veća, a s obzirom na to da smo jedini koji smo sve ove teme objedinili, a na kojima ćemo istrajati, u nama iziskuje dodatni motiv da nastavimo ono što smo zamislili i izuzetno smo ponosni na podršku koju smo dobili od Novosađana –
 dodala je Vujasin.

Stranka Istina naglašava da je svaki vid etiketiranja veoma opasan po svako društvo, pa i naše.

Stoga treba dobro razmisliti o posledicama izgovorenih reči, pre nego što se one dogode. Komunikacija koja se izražava u javnom životu ima svoju težinu, i svi mi moramo da povedemo računa. Mi smo stranka pomirenja, tolerancije i uvažavanja različitosti. Možemo da razmišljamo drugačije, da imamo dijametralno suprotne političke stavove po mnogim pitanjima, ali da pristojno i civilizovano razgovaramo, pa makar se i ne složili. Mi živimo ovde i međuljudski odnosi se moraju negovati, ukoliko želimo da opravdamo epitet kulturne, moralne i pristojne sredine. Ovo se, naravno, odnosi i na društvo u celini, tačnije na celu našu zemlju – navodi se na kraju saopštenja iz ove stranke.

Oceni vest:
1
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
  • Novosadjanka

    pre 1397 dana i 13 sati

    Konačno da se otvoreno priča o ovim temama. Pozdravljam ideju lokalne stranke.

    Oceni komentar:
    1
    1