Sud odbacio tužbu Branke Bežanov protiv Demokratske stranke

Sud odbacio tužbu Branke Bežanov protiv Demokratske stranke

Okončan je sudski spor koji je članica Gradskog veća Branka Bežanov vodila protiv Demokratske stranke zbog toga što je 2019. godine DS tražila da se ona smeni sa njenog tadašnjeg položaja zamenice predsednika Skupštine grada, saopštio je Gradski odbor Demokratske stranke.

U saopštenju se navodi da je ovaj jedinstven spor po tužbi sadašnje gradske ministarke za obrazovanje završen posle tri i po godine pravosnažnom presudom Višeg suda u Novom Sadu kojom je njen tužbeni zahtev odbačen kao neosnovan i da bi svaka drugačija odluka suda bila bi nezakonita i nelogična jer je "ministarka gradonačelnika Miloša Vučevića" pokušala da sudskim putem zabrani opoziciji da kritikuje gradsku vlast i protivi se njenim sistematskim pokušajima revizije istorije.

Povod zbog kojeg smo tražili smenu Branke Bežanov bilo je njeno učešće na nekakvom skupu u Višegradu koji bismo  mogli opisati kao pseudočetnički maskembal sa vrlo opasnim porukama i dobili tužbu za povredu ugleda i časti. Smatrali smo da se na tom opskurnom skupu širi međunacionalna mržnja u regionu i ugrožava mir u Bosni i Hercegovini. Jedini način da se Grad Novi Sad ogradi od tog postupka visoke gradske zvaničnice bio je taj da se ona smeni. Pokušaj istaknute predstavnice gradske vlasti da putem suda kazni Demokratsku stranku zbog političkog stava, pravilno može sagledati samo u kontekstu sistematskih napora te iste gradske vlasti da istovremeno sprovede reviziju istorije i ućutka opoziciju ‒ stoji u saopštenju.

Oceni vest:
3
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan