SUDSKA HRONIKA: Novosadski Građevinski fakultet obavlja veštačenje u "slučaju Kosmajac"

SUDSKA HRONIKA: Novosadski Građevinski fakultet obavlja veštačenje u "slučaju Kosmajac"

Viši sud u Beogradu naložio je u ponedeljak da Građevinski fakultet u Novom Sadu obavi stručno veštačenje u slučaju koji se vodi protiv kontroverznog binismena.

Dragoslav Kosmajac, koga su mediji i najviši državni zvaničnici tretirali kao "najvećeg narko bosa u Srbiji", i još dvojica geodeta optuženi su za zloupotrebe sa građevinskim zemljištem na Zvezdari.

Stručnjaci za novosadskog fakulteta treba da daju nalaz i mišljenje da je sporno zemljište na Zvezdari, ikada bilo predmet eksproprijacije ili nije.

Sud je bio primoran da odredi Novosadski fakultet, budući da ga su ranije, "zbog nedostatka vremena i ljudi", taj posao odbili Geodetski fakultet u Beogradu i Poljoprivredni fakultet u Beogradu.

U ovom slučaju sporan je upis jednog dela zemljišta, na parceli 5000/1, koje je država 1954. godine ekproprisala za potrebe Saveznog hidrometeorološkog zavoda na Zvezdari.

Zbog toga je Kosmajac sudu na jednom od ranijih suđenja dostavio kopiju plana na osnovu koje tvrdi da parcela 5000/1 nikada nije eksproprisana, kao i uverenje od Republičkog geodetskog zavoda od 31. maja ove godine, kojim se konstatuje da na toj parceli nikada nije vršena eksproprijacija zemljišta.

Takođe je dostavio uverenje od RGZ zavoda od 29. maja ove godine, kojim je utvrđeno da država nikada nije bila, niti je sada, upisana kao korisnik pomenute parcele.

Država je prema istom uverenju upisana kao njen vlasnik.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan