SUDSKA HRONIKA: Tri godine zatvora za ubod nožem na Detelinari

SUDSKA HRONIKA: Tri godine zatvora za ubod nožem na Detelinari

Novosađanin okrivljen za pokušaj ubistva 2013. godine na Detelinari, juče je osuđen u novosadskom Višem sudu na tri godine zatvora. Njemu je određena i primena mere elektronskog nadzora.

Po navodima optužnice, podignute pre dve i po godine, Đorđe Klisura (32) je 27. decembra 2013. godine oko 17.30 sati u ulici Janka Veselinovića na Detelinari jurio Aleksandra S. oko parkiranog automobila, s nožem u ruci, sečiva dugog šest centimetara. Kad je oštećeni pao na kolovoz, ubo ga je u predeo pazuha, nanevši mu tako teške telesne povrede, opasne po život, navodi se u optužnom aktu koji zastupa zamenik višeg javnog tužioca Milorad Trošić.

U jučerašnjem obrazlaganju presude predsednika veća sudije Radeta Kalajdžije navedeno je da su pri odmeravanju ublažene kazne uzeti u obzir kao olakšavajuća okolnost mladost okrivljenog u vreme izvršenja dela i njegova neosuđivanost.

On je na suđenju priznao da je ubo nožem mladića s kojim se ranije posvađao dok su igrali fudbal, koji ga je, po njegovom rečima, napao sa svojim drugarima, ali nije priznao delo jer, kako je kazao uz izvinjavanje oštećenom juče u sudnici, nije imao nameru da liši života, već se branio.

Advokat okrivljenog Ljubomir Apro napomenuo je da smatra da se u tom slučaju radi o nužnoj odbrani i da bi eventualno moglo biti reči o krivičnom delu nanošenja teških telesnih povreda.

– Događaju je prethodilo mnogo toga. Mom branjeniku je život bio ugrožen – bio je u sitauaciji tri na jedan. Da je hteo da liši života, on bi to i uradio, bio je u prilici. Takođe, moj branjenik se korektno ponašao sve vreme u postupku, priznao je šta je učinio, ali ne i delo koje mu se stavlja na teret. Traba ga kazniti, ali ne za ono što stoji u optužnici –  naveo je advokat okrivljenog u završnoj reči.

Opširnije o ovoj temi pročitajte ovde.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan