SUN STOP FOLIJE: Zaštita od sunčevog zračenja

SUN STOP FOLIJE: Zaštita od sunčevog zračenja

Ultravioletno (UV) zračenje predstavlja deo spektra sunčeve svetlosti koji dopire do površine Zemlje. Neki zraci mogu da prodru kroz atmosferski omotač, a njihov negativni efekat može biti sprečen ili znatno umanjen odgovarajućim merama zaštite.

Svi volimo preplanuli ten, ali efekat štetnih sunčevih zraka negativno utiče na zdravlje ljudi, naročito kada je pitanju koža. Mnoga kožna oboljenja upravo nastaju usred preterane izloženosti štetnim sunčevim zracima. 

Poznato je da Sunce tokom prolećnog i letnjeg perioda sija jačim intenzitetom i povećava temperaturu u svim prostorijama. Tada neprijatna vrućina i te kako utiče na fukcionisanje organizma, a o želji za radom da ne govorimo. Zbog toga treba voditi računa, kako o toploti, tako i o štetnom efektu UV zračenja i u zatvorenom prostoru. 

S obzirom da UV zraci direktno prodiru kroz staklo, ukoliko ste izloženi delovanju sunčevih zraka na ovaj način, ne samo da ćete vi biti izloženi direktnom suncu, već i vaš nameštaj i oprema za rad. Poznato je da sunčevi zraci ne utiču samo na živa bića, već i na predmete. Duža izloženost suncu dovodi do oštećenja predmeta, ali i do njegove izbledelosti. Zavese i draperije su poznate kao najbolja zaštita od sunčeve svetlosti već decenijama unazad, ali time žrtvujete svoj pogled, a i dolazi do preterane zatamnjenosti prostorije, dok je ugradnja zatamnjenih stakala, tj. prozora dosta skupa investicija. Zbog toga vam savetujemo da razmislite o SUN STOP folijama.


Dodavanje SUN STOP folije na prozore prostorija u kojima živite ili radite
omogućava jeftinu zaštitu od sunčevih zraka. Ova folija blokira i do 99,9 odsto UV zračenja, a propušta do 80 odsto vidljive svetlosti. Takođe, prozorske folije će pomoći u očuvanju boje vašeg enterijera ili, pak, predmeta koje ste izložili kao eksponate u izlozima. Pored toga, pružiće i osećaj komfora unutar prostorije. Ujedno čine staklo i čitav objekat elegantnijim, te omogućavaju da svi prozori izgledaju isto, bez obzira kakve se zavese ili roletne nalaze iznutra, ostavljajući tako mogućnost da svako uredi svoj prostor po želji, a da time ne naruši skladan i elegantan izgled objekta.

Prozori imaju važnu ulogu u regulisanju toplote i energije tako da, pored zaštite od UV zračenja, folije za stakla mogu sniziti troškove grejanja i hlađenja  s jedne strane odbijaju solarno zagrevanje sa spoljašnje strane dok, s druge strane, sprečavaju gubitak toplote. Folija koja štedi energiju može da pojača performanse bilo koje staklene površine značajno redukujući potrošnju energije. Stručni revizori u oblasti energetike procenjuju da zgrade koje imaju SUN STOP folije mogu ostvariti uštedu na godišnjem nivou i do 15%. Na taj način ste obezbedili sebi potpunu zaštitu i povoljne uslove za rad, a čim su takvi uslovi i posao će ići uzlaznom putanjom, a pri tom ćete i uštedeti. 

Folije pomažu izjednačavanje temperaturnih razlika između delova zgrada koje se nalaze na suncu ili u senci, te tako sprečavaju da se prostori pretvore u vruće i neudobne, a istovremeno eliminišu blještanje, propuštajući dovoljno svetla za nesmetani rad, što nije slučaj sa zavesama, roletnama ili žaluzinama. Tako da su idealne za rad od kuće, koji je poslednjih godina sve više zastupljeniji, naročito za ljude koje rade u IT kompanijama.


Naš predlog vam je da se što pre odlučite za
SUN STOP folije, jer ćete time ostvariti dobru investiciju, koja će vam se višestruko isplatiti. Obezbedićete sebi sigurnost, udobnost, ali i uštedu!

PORUČITE ŠTO PRESUN STOP folije u našem gradu distribuira i prodaje kompanija Craft Marketing, a više informacija možete pronaći na njihovom sajtu, ili na brojeve telefona 021 639 78 29 ili 060 33 88 063.

Oceni vest:
5
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan