Sutra bi trebalo da bude održana sednica Kriznog štaba, evo o čemu će se diskutovati

Sutra bi trebalo da bude održana sednica Kriznog štaba, evo o čemu će se diskutovati

Sednica Kriznog štaba biće održana najverovatnije u utorak, najavila je sinoć premijerka Ana Brnabić.

– U utorak ćemo razgovarati o aktuelnim temama, pre svega ponovo i ponovo i ponovo o vakcinaciji i šta još dodatno možemo da uradimo – rekla je Brnabić gostujući na TV Pink.

Ona je navela da dosta zemalja skraćuje period između revakcine i treće buster doze sa šest meseci na pet o čemu će se razgovarati na sastanku Nacionalnog tela za imunizaciju.

Šta će biti "na tapetu"?

Na sednici Kriznog štaba diskutovaće se o trenutno veoma nestabilnoj epidemiološkoj situaciji u našoj zemlji i pronalasku rešenja. Iako su o tome pojedini članovi štaba bili izuzetno glasni, još uvek se nisu složili o uvođenju novih mera i ponovnog zaključavanja.

Nisu bili jednoglasni ni po pitanju uvođenja kovid propusnica, pa zbog toga ostaje nejasno, šta je to što Krizni štab želi, i koje će to odluke sutra pasti?

Član Kriznog štaba dr Branislav Tiodorović izjavio je juče za Tanjug da je situacija katastrofalna i da svi moramo da se uozbiljimo. Rekao je da je država učinila mnogo, ali da smo došli u situaciju da ona ne može da sprovede oštru kontrolu kažnjavanjem onih koji ne sprovode mere ili da ubedi i natera ljude da se vakcinišu. Kazao je da "bilo kakvo pooštravanje mera, skraćivanje radnog vremena, zatvaranje objekata… nas dovodi u sukob sa javnošću".

– Krizni štab i sa jedne i sa druge strane služi kao alibi, a ja postavljam pitanje, šta radi lokalna uprava? – pita Tiodorović i dodaje da se moramo ponašati da nam maske budu nešto sasvim normalno. Navodi da mi i sada imamo mnogo njih koji ne nose maske po autobusu, kada ulaze u apoteku i u mnoge objekte.

Premijerka Brnabić nije za uvođenja novih rigoroznijih mera. Ona se izjasnila da ne veruje u restriktivne mere jer smatra da je vakcinacija jedini izlaz.

Oceni vest:
3
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan