Sutra novi protest građana na Bulevaru oslobođenja, stanari večeras razgovaraju sa investitorom

Sutra novi protest građana na Bulevaru oslobođenja, stanari večeras razgovaraju sa investitorom

Stanari zgrade na Bulevaru oslobođenja 17-25 će u petak, 12. jula, ponovo organizovati protest protiv izgradnje zgrade između "Simpa" i prodavnice "Idea", na mestu gde se trenutno nalazi dečje igralište i nekoliko stabala starih više desetina godina.

U pozivu na "protestno ispijanje kafe sa komšijama i sugrađanima" organizatori navode da se bune zbog "bojazni da će izgradnja zgrade narušiti bezbednost i zdravlje svih u zgradi".

Skup će se i  ovog puta  održati na Bulevaru oslobođenja, ispred broja 25, sa početkom u 19 časova.

Pre toga, danas u 19 časova, u MZ "Sava Kovačević" biće održan razgovor stanara sa investitorom, a organizatori protesta najavljuju za naš portal da će o rezultatima tog sastanka blagovremeno obavestiti javnost. 

Da podsetimo, u petak, 5. jula, stanari su se po prvi put okupili kako bi digli glas protiv preduzimanja radnji na parceli na kojoj se neće graditi objekat, odnosno protiv seče drveća i kolskog prilaza gradilištu preko parkinga u Ulici Save Kovačevića. Prema saznanjima stanara, investitor "Put-invest" zatražio je asistenciju policije u izvođenju radova, jer ga, kako su rekli, građani ometaju u tome, piše portal www.novisad.com.


Izvor: mojnovisad.com, novisad.com

Oceni vest:
9
4

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Milivoje

  pre 1234 dana i 22 sata

  Živim preko puta Idea objekta. Ne shvatam zaštpo se ljudi bune izgradnji nečeg novog. Ovo mesto je inače zapušteno i na njemu se nalaze temelji tzv. "Budica-marketa" sa izlomljenim pločicama. Trave gotovo nema već utabane staze pešaka koji prolazimo sa decom kako bi pre došla do škole Kosta Trifković, nema zasađenih biljaka i prostor je očajan. Igralište za decu se nalazi ispred stambene zgrade samo sa druge strane. Drugim rečima "ruglo"!
  Mislim da je ovde problem stanarima koji tu žive jer nemaju definisan parking za kola već se na kvarno parkiraju preko puta garaža koje se nalaze u prizemlju zgrade.
  Ne plašite se nečega novog, promenite svest i okolinu!

  Oceni komentar:
  21
  8
 • Iznogud

  pre 1234 dana i 3 sata

  Nemojmo samo beton pa opet beton....gtad mora da ima što više zelenila...

  Oceni komentar:
  1
  7