Sutra specijalna projekcija filma "Kelti" u Areni Cineplex

Sutra specijalna projekcija filma "Kelti" u Areni Cineplex

U sredu, 1. decembra u 19 časova, u okviru Festivala autorskog filma, u Areni Cineplex, biće održana specijalna projekcija filma Milice Tomović "Kelti".

Deo autorske i glumačke ekipe filma koju čine Dubravka Kovjanić, Stefan Trifunović, Slaven Došlo, Jelena Đokić, Jovan Belobrković i Milica Tomović pokloniće se publici.

Priča o nestanku zemlje i gubitku identiteta, prikazana kroz tri različite generacije jedne porodice i njihove dnevne rutine tokom priprema za rođendan najmlađe ćerke, smeštena je u zimu 1993. godine. Bil Klinton je izabran za predsednika SAD. Odri Hepburn je umrla. Ratovi koji okončavaju život Jugoslavije nastavljaju se u Bosni i Hrvatskoj. Beograd je pod sankcijama i inflacija preti da postane hiperinflacija.Rediteljka je inspiraciju pronašla u želji da shvati trenutak kada je sve nepovratno pošlo naopako sa zemljom u kojoj smo rođeni - Jugoslavijom.

– Ideja je bila da se istovremeno bavim svojim detinjstvom i odraslim životom, zarobljavajući ih u jednu kuću i jedan dan, sa mogućnošću da shvatim kroz šta su prolazili moji roditelji, sada kada sam dostigla njihove godine – rekla je Tomović.

Glumački ansambl filma „Kelti“ čine Dubravka Kovjanić, Stefan Trifunović, Katarina Dimić, Anja Đorđević, Milica Grujičić, Slaven Došlo, Jelena Đokić i drugi.

Karte su u prodaji.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan