Sutra u Višem sudu: Goran Davidović dolazi na pripremno ročište

Sutra u Višem sudu: Goran Davidović dolazi na pripremno ročište

Pripremno ročište u procesu protiv vođe zabranjene organizacije Nacionalni stroj, zbog optužbi da je sa svojom grupom 2007. godine napao učesnike antifašističke šetnje, trebalo bi da se održi sutra u Višem sudu u Novom Sadu.

Očekuje se da će se Goran Davidović pojaviti na tom ročištu. Naime, sud je u martu odložio ročište jer je Davidović koji, živi u inostranstvu, preko branioca izrazio želju da dođe na suđenje i da mu se sudi u prisustvu i prosledio adresu radi slanja sudskih poziva.

Davidoviću je 2009. godine određeno suđenje u odsustvu, jer je bio nedostupan pravosudnim organima, a u martu je prihvatio molbu Davidovićevog branioca, koji mu je dodeljen po službenoj dužnosti, uz konstataciju da dok se Davidović ne pojavi pred sudom lično, ostaje na snazi rešenje o suđenju u odsustvu. Osim Davidoviću, za taj incident sudiće se i Nedeljku Pešiću za krivično delo izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti.

Nakon pripremnog ročišta, sud će zakazati početak suđenja kojem će javnost moći da prisustvuje.

Više tužilaštvo je u oktobru odustalo od daljeg krivičnog gonjenja sedmorice pripadnika Nacionalnog stroja, koji su 2008. godine bili optuženi za krivično delo nasilničko ponašanje izvršeno prema učesnicima antifašističke šetnje. Dolf Pospiš i Predrag Milovanović su ranije s Višim tužilaštvom sklopili sporazum o priznanju krivice povodom pomenutog incidenta.

Incident se dogodio kada je učesnike Antifašističke šetnje "Stop fašizmu", u Dunavskoj ulici, napala grupa pripadnika Nacionalnog stroja, koji su se, i pored policijske zabrane, okupili u Domu vojske i započeli verbalni i fizički sukob sa učesnicima antifašistickog skupa, bacajući kamenice i tvrde predmete na njih.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan