Suze na promociji dokumentarca o Miroslavu Antiću

Suze na promociji dokumentarca o Miroslavu Antiću

Sinoć je u novosadskom bioskopu "Arena Sinepleks" održana promocija dokumentarne serije "Miroslav Antić - okovan u slobodi", za koju je poslednjih dana vladalo veliko interesovanje.

Život i delo tog svestranog umetnika uokvirio je u pet epizoda dokumentarne serije reditelj i koscenarista Aleksandar Karišik. Serija je  omaž velikanu pesništva, novinarstva, filma i likovne umetnosti, Miroslavu Miki Antiću.

Na današnji dan je tačno 90 godina, 10 meseci i 5 dana od rođenja Miroslava Antića. Prošlo je 58 godina od kada je izdat "Plavi čuperak", a 55 godina i 4 meseca od kako je snimio kultni film "Sveti pesak". Prošlo je 37 godina, 7 meseci i 5 dana od njegove smrti. Ništa okruglo. To je u stvari primer da treba da se setimo velikih, večeras Miroslava Antića, zahvaljujući RTV-u i dobrim domaćinima u Areni Sinepleks, znači ne samo okruglo, nego i večeras kada je na ćoše – kazao je Karišik.

Aleksandar Karišik, reditelj: Politička propaganda traje dok država ne bankrotira


Serija će široj javnosti osvetliti stvaralaštvo Miroslava Antića pre svega na polju misaone poezije, filmskog i likovnog stvaralaštva, vizionarskog dara na polju novinarstva.
Takođe će osvetliti i biografske detalje, koji u dobroj meri objašnjavaju temelje njegove veličine. Serija će razvejati i neke predrasude i zablude o Miroslavu Antiću.


Da će interesovanje za seriju biti veliko možda najbolje govori i emotivna reakcija publike na promociji. Gledaoci su bili ganuti i mnogi su suznih očiju izlazili iz bioskopa.

Dokumentarna serija "Miroslav Antić - okovan u slobodi" ima pet epizoda i delo je produkcijske kuće "Panorama Group", a biće emitovana na Prvom programu Radio - televizije Vojvodine od 22. januara, nedeljom od 14 časova.

Oceni vest:
4
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan