Svečano otvorena novosadska "Dečija nedelja"

Svečano otvorena novosadska "Dečija nedelja"

Cilј manifestacije je da što veći broj dece afirmiše svoje talente kroz sport, muziku i mnoge druge aktivnosti, da kroz druženje uče, rastu, razvijaju se stvarajući nova prijatelјstva.

Ovogodišnja "Dečija nedelja" svečano je otvorena u ponedeljak 1. oktobra u Studiju M, a najmlađe Novosađane i Novosađanke i njihove roditelje pozdravio je pomoćnik gradonačelnika Novog Sada Aleksandar Petrović.

- Prva nedelјa oktobra tradicionalno je posvećena "Dečijoj nedelјi“, manifestaciji koja se obeležava u celom svetu, pa tako i u svim većim gradovima Srbije. Slogan ovogodišnje manifestacije "Moje je pravo da živim srećno i zdravo – za odrastanje bez nasilјa“, jasno i nedvosmisleno upućuje na osnovni motiv manifestacije. Cilј manifestacije da što veći broj dece afirmiše svoje talente kroz sport, muziku i mnoge druge aktivnosti, da kroz druženje uče, rastu, razvijaju se stvarajući nova prijatelјstva – rekao je Petrović poželevši svoj deci da im ova nedelјa protekne u lepoj atmosferi i ostane u dugom sećanju.


Prilikom svečanog otvaranja manifestacije mnogobrojni gosti, deca iz vrtića i učenici i učenice novosadskih osnovnih škola uživali su u nastupu horova "Do re mi",  "Bajićevi slavuji", "Družiciranje" i "Instrumental". Hor Osnovne škole "Petefi Šandor" i hor učenika Doma u Veterniku sa udruženjem "Hendi" takođe su uveličali otvaranje manifestacije, navedeno je u saopštenju.

Novosadsku "Dečiju nedelju" organizuje udruženje "Život kao inspiracija", uz podršku Grada Novog Sada.

Sve aktivnosti su besplatne, a kompletan program može se pronaći na sajtu Grada.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan