Svetski dan turizma u Dino parku Novi Sad

Svetski dan turizma u Dino parku Novi Sad

Pored poznatih vojvođanskih manifestacija, letnju turističku sezonu, obeležilo je i otvaranje Dino parka Novi Sad.

Od maja do kraja avgusta ove godine, Dino park Novi Sad posetilo je više od 60 hiljada turista te je Novi Sad ucrtan na mapi porodičnog i ekskurzionog turizma.

U prestonicu Vojvodine iz godine u godinu dolazi sve više turista čemu svedoči, kako kažu u Turističkoj organizaciji Novog Sada, i činjenica da je u prvih šest meseci ove godine boravilo ukupno 78.747 turista u Novom Sadu što predstavlja porast za 14,1 odsto u odnosu na isti period (januar – jun) prošle godine.

- Tokom 2016. godine sadržaji novosadske turističke ponude obogaćeni su interesantnim, dobro zamišljenim i profesionalno izvedenim projektom Dino parka. Odnos između edukativnog, zabavnog, kreativnog i pomalo avanturističkog sadržaja postavljen je tako da se uvek može prilagoditi vremenu, znatiželji pa i raspoloženju posetilaca – navode u TONS.

I u Turističkoj organizaciji Vojvodine se slažu sa činjenicom da su razvoj Dino parka i konstantan porast broja posetilaca direktno uticali na turistički promet u Vojvodini.

Dino park su prepoznali i u obrazovnim ustanovama u Srbiji.

- Već prve nedelje otvaranja Dino parka, počele su da stižu ekskurzije. Samo u toku maja i juna meseca, organizovano je više od 250 đačkihi predškolskih ekskurzija. U toku je jesenja sezona, čiji početak nagoveštava veliki broj školaraca u Dino parku i narednih meseci – kaže Dejana Dimitrijević, rukovodilac turističkog sektora Dino parka.

Velika vrednost Dino parka jeste veliki broj zaposlenih koji čine studenti Prirodno-matematičkog fakulteta. Saradnja Fondacije “Dino park deci na dar” i te visokoobrazovne ustanove nudi višestruku korist.

- Ova saradnja pružila je priliku studentima da usavrše svoja znanja i što je još važnije, zaposle se u struci, na pozicijama koje su odabrali – ističe doc.dr Igor Stamenković, sa Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu.

Novosadski Dino park se do sada predstavio se na svim turističkim sajmovima, kulturnim manifestacijama, a takođe je bio učesnik i inicijator mnogih humanitarnih dešavanja.

O programima i dešavanjima u Dino parku, možete se informisati i putem sajta www.dinoparknovisad.com ili telefona +381 69 621 044.

Završetak i početak turističke sezone: Još 1979. godine  Svetska turistička organizacija današnji datum ustanovila je kao svetski dan turizma, tada bi se trebalo osvrnuti na društvene, kulturne, političke i ekonomske vrednosti turizma. Ovaj dan je odabran i kao zvaničan završetak turističke sezone na severnoj hemisferi i početak turističke sezone na južnoj Zemljinoj polulopti.

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan