Svratište za decu ulice dobilo mašinu za veš

Svratište za decu ulice dobilo mašinu za veš

Zamenik gradonačelnika Novog Sada Borko Ilić i direktor JKP „Tržnica“ Miloš Tubić posetili su „Svratište za decu ulice“ i uručili novu veš mašinu kupljenu od humanitarne pomoći prikupljene na manifestaciji „Fish market open“, održanoj 15. februara ove godine na Ribljoj pijaci.

- Novom Sadu treba još ovakvih akcija, a mi Novosađani moramo da pomognemo onima koji su najugroženiji kako bismo vratili onaj stari duh Novog Sada, a to je da jedni drugima pomažemo i da budemo ono što je Novi Sad uvek bio – grad dobrih komšija i dobrih prijatelja. Pozivam sve one, koji mogu da pomognu, ne samo „Svratištu za decu ulice“ već i svim drugim ustanovama kojima je to neophodno, ili koje ne mogu uvek da budu podržane iz budžeta grada - rekao je Borko Ilić i zahvalio se svim Novosađanima, posebno Bošku Dudvarskom frontmenu benda „Oldtimers“, Milanu Muminu iz grupe „“Love hunters“ i Zoranu Bugarskom - Brici iz tamburaškog orkesta „Zorule“ koji su među prvima podržali tu akciju.

Direktor Centra za socijalni rad Nenad Drašković zahvalio se u ime „Svratišta za decu ulice“ organizatorima i svima onima koji su, na bilo koji način, učestvovali u toj humanitarnoj akciji.

- Na manifestaciji održanoj na Ribljoj pijaci bili smo svedoci, pre svega, jednog lepog druženja, a sada ovog humanog gesta. U ovom trenutku, veš mašina je jedina stvar koja Svratištu nedostaje od bele tehnike, i poklon će im mnogo značiti – rekao je Nenad Drašković i pohvalio Novosađane koji svakodnevno u Svratište donose garderobu za korisnike.

Direktor JKP „Tržnica“ Miloš Tubić istakao je da se to preduzeće, kao društveno odovorno, pridružilo ovoj akciji i dodao da je to samo jedna u nizu manifestacija koje će „Tržnica“ organizovati u cilju pomoći onima kojima je to najpotrebnije.

Oceni vest:
4
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan