SZO: Najveći dnevni broj zaraženih od korone u svetu od početka pandemije

SZO: Najveći dnevni broj zaraženih od korone u svetu od početka pandemije

U protekla 24 sata u svetu je registrovano 350.776 novih slučajeva korona virusa, što je najviše u jednom danu od početka pandemije, saopštila je Svetska zdravstvena organizacija.

Tome je u velikoj meri doprinela činjenica da je u Evropi prvi put zabeleženo više od 100.000 novih slučajeva, najviše zahvaljujući ubrzanom širenju virusa u Rusiji, Velikoj Britaniji, Francuskoj i Španiji.

U svakoj od te četiri države u proteklih nekoliko dana registruje se više od 10.000 novozaraženih, a iz dana u dan ti brojevi su sve veći. Tako je danas francusko Ministarstvo zdravlja objavilo da je za poslednja 24 časa u ovoj zemlji zabeleženo više od 20.000 novih slučajeva zaraze korona voirusom, piše N1.

Situacija se pogoršava i u desetak američkih saveznih država na Srednjem zapadu, gde je u poslednjih sedam dana broj novozaraženih 40 odsto veći nego pre mesec dana.

Prema podacima Svetske zdravstvene organizacije, u četvrtak je u svetu od posledica korona virusa preminulo 6.339 osoba, a najviše u Indiji, gde su umrla 964 pacijenta.

Oceni vest:
1
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan