Tanja Pjevac dobila nagradu "Zoranov brk" na "Danima Zorana Radmilovića" u Zaječaru

Tanja Pjevac dobila nagradu "Zoranov brk" na "Danima Zorana Radmilovića" u Zaječaru

Na 29. međunarodnom pozorišnom festivalu "Dani Zorana Radmilovića" koji traje od 16. do 23. oktobra u Zaječaru, sinoć, 18. oktobra, izvedena je predstava SNP-a  "Smederevo 1941." autorke i rediteljke Ane Đorđević.

"Zoranov brk" za najboljeg glumca žiri je dodelio glumici Tanji Pjevac.

Predstavu smo radili jako ozbiljno i dugo. Ana je napravila jedan divan spoj istorijskih činjenica i onoga što je ona izmaštala kao mogućnost uzroka eksplozije. Dopala mi se paralela između zločina i kazne i teme u predstavi, samim tim odgovornosti za zločin u svakome od nas. S obzirom na to da smo imali uvid u arhive sa podacima o glumcima koji su poginuli u toj užasnoj nesreći imam utisak da smo uradili nešto što su oni zaslužili – ističe Tanja Pjevac.


Izvođenju predstave u zaječarskom pozorištu predhodila je promocija istoimene knjige Ane Đorđević i feljtona "Stradanje glumaca SNP-a u Smederevu 1941." autora Aleksandra Milosavljevića, urednika izdavačke delatnosti SNP- a i teatrologa. Milosavljevićev feljton, publikovan u novosadskom "Dnevniku", na osnovu dokumenta rekonstruiše smederevsku tragediju.

Na promociji su govorili dr Zoran Đerić, upravnik SNP-a i Aleksandar Milosavljević.

Oceni vest:
3
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan