Telepčani ne odustaju od parka, Grad "gura" višespratnice

Telepčani ne odustaju od parka, Grad "gura" višespratnice

Građani okupljeni oko inicijative "Sačuvajmo zelene površine Telep" juče pre podne imali su sastanak sa članom Gradskog veća za urbanizam, Milovanom Amidžićem, kako bi razmotrili opcije za park na Telepu.

Oni javljaju da su u dugom i iscrpnom razgovoru, kom su prisustvovali i predsednik JP Urbanizam Dušan Miladinović, kao i obrađivačica Plana za područje Telepa Vanja Vukadinović, pokušali još jednom da ukažu na alarmantnu potrebu za parkom na Telepu.

Urbanisti su se držali stava kako je izgradnja opštegradskog centra do 12 spratova na jedinoj preostaloj većoj, još uvek neizgrađenoj, površini na Telepu opravdana, sa čime se kao stanovnici ovog naselja i predstavnici velikog broja ljudi koji su peticije za park potpisali, nikako ne slažemo – navodi se u saopštenju aktivista i dodaje:

 Smatramo njihov stav izrazito problematičnim, naročito u svetlu poslednjih promena u planovima za Telep, koji uz Futoški put umesto dosadašnjih dva sprata podižu spratnost na osam i više. Time se iznenada drastično menjaju izgled i parametri u tom delu u odnosu na ono što je usvojeno u PGR za Telep prošle godine, i zbog toga je od izuzetne važnosti ponovo promisliti potrebu za parkom na našoj ledini, koju će ove promene svakako dodatno naglasiti!

Na Telepu će se graditi osmospratnice


Oni ističu da ne mogu kao argument prihvatiti da Grad mora da prihoduje nedavnom trgovinom građevinskim zemljištem na parcelama koje su bile namenjene za park, "niti mislimo da se prodaja naše ledine može nadomestiti sitnim unutarblokovskim parkovskim površinama (koje će zapravo postati parkinzi) u drugim delovima naselja".

Prodat plac na Telepu na kom su građani tražili park


Temeljno, argumentovano i zdušno smo izneli svoj stav predstavniku Grada, i kao ishod sastanka možemo očekivati u toku sledeće nedelje poziv od njega, nakon što naše potrebe prenese gradonačelniku i o tome razgovara sa njim – poručuju Telepčani. 

Kažu da se nadaju daljim razgovorima i ishodima koji će prepoznati osnovnu i urgentnu potrebu stanovnika Telepa za parkom, tj. Za pristojnim kvalitetom života i okruženja.

Telepčani poručili da ne odustaju od borbe za park (FOTO)


Ipak, njihov utisak je da se "ne vidi volja grada da bilo šta promeni i izađe građanima u susret već guraju svoju priču".Iz inicijative "Sačuvajmo zelene površine Telep" naglašavaju da je Telep kao naselje velik kao svi Limani zajedno, a nema ni jedan park. Oni poručuju da će u narednim danima dogovarati strategiju za dalje akcije ako bi sačuvali ovu provršinu.

Pokrenuta peticija za Telepski park


Podsećamo, u pitanju je površina na uglu Bulevara patrijarha Pavla i Somborske ulice za koju se građani bore više godina.

Oceni vest:
6
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Hrkljus

  pre 32 dana i 6 sati

  Sta gradonacelnik ima da odlucuje? Postoji Urbanizam, ZiG i ostala partijska preduzeca koja su zaduzena za izgled i infrastrukturu grada. Takodje, postoje i gredjani (ne mali broj) koji imaju svoj stav po pitanju idiotluka od strane grada. Dakle, gradonacelnik da je gradonacelnik a ne partijski pijun, treba da insistira na dogovoru strana i argumentovanoi raspravi, a ne da se ovaj specijalac "samo nesto konsultuje sa gradonacelnikom". Koju komediju od zivota mi zivimo! Srbijatrija!

  Oceni komentar:
  0
  1
 • Ova vlast je stoka neviđena!

  pre 31 dan i 19 sati

  Ova država je prepuna pravnog i upravnog nasilja.
  Upravo meni objašnjavaju u firmi da prevozne troškove MORAJU davati SNS firmi - JGSP-u ili Naftagasu. Da moj novac nije moj, već o njemu odlučuju država i firma.
  Teraju me da otvaram NS Smart karticu, a ja to ne želim, zdravstveno mi ne odgovara.
  Dakle, da bih došao do svog po zakonu određenog novca, trebao bih sekundarno da trgujem određenim mi pravima.

  Oceni komentar:
  0
  1