Tenderi za izgradnju zgrada Hitne pomoći i Muzičko-Baletske škole i dalje na čekanju

Tenderi za izgradnju zgrada Hitne pomoći i Muzičko-Baletske škole i dalje na čekanju

Novi Sad nikako da počne se realizacijom dve velike investicije, zgrade Hitne pomoći i Muzičko-Baletske škole jer Republička komisija za zaštitu prava ponuđača već više od mesec dana nije odgovorila na prigovore.

Kako je portalu 021.rs potvrđeno u Gradskoj upravi, postupci za završetak tendera stoje jer nikakva odluka iz Beograda ne dolazi čime se samo odužuje realizacija ove dve važne investicije. U lokalnoj upravi navode da nemaju nikakvih informacija kada bi mogla da se očekuje odluka Komisije, jer nema striktnog vremenskog roka u kome treba da se odluči o prigovoru.

Podsetimo da je Zavod za izgradnju grada postupak javne nabavke za izbor izvođača radova na gradnji zgrade Hitne pomoći na Telepu u Ulici Ilariona Ruvarca doveo do dela kada se bira najbolja ponuda, ali da su morali da stanu jer je podnet prigovor. Vrednost ove investicije je 500 miliona dinara i veći deo sredstava je već obezbeđen u budžetu, a njenom realizacijom će Zavod za hitnu medicinsku pomoć konačno dobiti svoju prostor.

Što se tiče gradnje zgrade Muzičke i Baletske škole na Limanu IV, tu je već izabran i izvođač. Kao najpovoljnija ponuda odabrana je ponuda beogradskog preduzeća "M enterijer gradnja" sa podizvođačima "INTEC" Novi Sad i "Hidrozavod" Novi Sad vredna 274 miliona dinara bez PDV-a. Inače, procenjena vrednost izgradnje objekta škole sa koncertnom dvoranom kapaciteta 400 mesta je oko 1,7 milijardi dinara i predviđeno je da njenu izgradnju u nekoliko faza finansiraju Novi Sad sa oko 900 miliona dinara i Ministarstvo nauke sa oko 800 miliona dinara. Veći deo sredstava je već obezbeđen u budžetu.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan