Teraju radnike javnih preduzeća da skupljaju sigurne glasove za Bokana

Teraju radnike javnih preduzeća da skupljaju sigurne glasove za Bokana

Radnici "Vodovoda", "Čistoće" i "Urbanizma", gde upravlja pokret "Dinara-Drina-Dunav", tvrde da ih rukovodstvo prisiljava da skupljaju sigurne glasove ako žele da sačuvaju radno mesto, pri čemu su obećane i novčane nagrade onima koji obezbede najviše glasova.

Kako tvrde, pretnje otkazom su posebno aktuelne, jer je novosadska vlast donela plan o maksimalnom broju radnika, kojim je predviđeno otpuštanje stotina radnika u javnom sektoru. Tako je u "Vodovodu" višak 56 ljudi, a nešto manje i u "Čistoći".

Lider pokreta "Dinara-Drina-Dunav" Tomislav Bokan potvrdio je u izjavi za Blic da se sigurni glasovi prikupljaju, ali negira da teraju zaposlene da to rade.

- Nije važno da li ljudi koji skupljaju glasove rade u "Vodovodu", "Urbanizmu" ili "Elektrovojvodini". Glasove skupljaju naši članovi, simpatizeri i aktivisti i svi to rade dobrovoljno - tvrdi Bokan, dodajući da nema nikakvih novčanih nagrada za one koji donesu najviše sigurnih glasova.

Podsetimo da se Bokanu sudi pred novosadskim sudom za kupovinu glasova na izborima 2012. godine. Deo optuženih je sa tužilaštvom sklopio sporazum o priznanju krivice, dok lider 3D krivicu negira. 

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • pekarboy

  pre 2527 dana i 23 sata

  Pa neka dodju u Bukovac, tu su im svi dokazi! Tadašnja Romska partija je pobedila kupujući glasove javno, a osnivač je upravo bio Bokan i na taj način preko nacionalne manjine ušao u skipštinu grada. Naravno to svi znaju i svu su trgovali sa njim, a što se tiče kupovine glasova opet je počelo i to javno.

  Oceni komentar:
  0
  3