Test samoprocene na COVID-19 moguć putem sajta eZdravlje

Test samoprocene na COVID-19 moguć putem sajta eZdravlje

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić saopštila je da je danas počeo da radi Test samoprocene na COVID-19, a sistem funkcioniše na bazi jednostavnog logovanja putem ličnog broja zdravstvenog osiguranika i broja zdravstvene kartice.

Brnabić je na svom Tviter nalogu navela da je cilj tog sistema da se smanje gužve i čekanja i ubrza proces lečenja.

 

 

Ona je objasnila da se nalazi automatski šalju na radne liste lekarima u COVID-19 ambulantama formiranim pri domovima zdravlja 24 časa.

Na sajtu Vlade Srbije piše da je na sajtu eZdravlje Ministarstva zdravlja postavljeno COVID-19 obaveštenje, u kojem se navodi da se u algoritmu postupanja sa licem kod koga je postavljena sumnja na infekciju virusom, definišu obaveze lekara doma zdravlja u sistemu nadzora nad COVID-19, gde svaki dom zdravlja treba da omogući direktnu komunikaciju osobe sa sumnjom na COVID-19 sa lekarom.

Portal eZdravlje, između ostalog, omogućava da popunite samoprocenu na infekciju korona virusom, na osnovu koje ćete dobiti smernice o daljem postupanju i direktnu elektronsku komunikaciju sa respiratornim ambulantama iz sistema nadzora, gde ćete moći da postavljate pitanja u vezi sa ovim virusom, navodi se na sajtu Vlade Srbije.

Da bi se pristupilo funkcijama portala potrebna je prijava i registracija koju je moguće obaviti na tri načina.

Jedan je prijava preko podataka sa kartice zdravstvenog osiguranja, koji omogućava pristup ograničenim funkcijama portala eZdravlje, koje se tiču samo COVID-19 samoprocene i komunikacije sa respiratornim ambulantama.

Drugi je registracija naloga i prijava preko Portala eZdravlje – odabirom opcije "Otvori nalog" kreirajte profil i prijavite se sa svojim podacima, koja omogućava pristup svim funkcijama portala

Treći je prijava preko eID.gov.rs, jedinstvenog državnog sistema za autentikaciju građana u svim sistemima eUprave, gde drugi i treći stepen autentikacije omogućavaju pristup svim funkcijama portala.

Oceni vest:
1
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Mirela

  pre 1533 dana i 8 sati

  Nemoguć unos datuma rođenja, dakle nemoguća registracija.

  Oceni komentar:
  0
  3
 • Marina

  pre 1532 dana i 17 sati

  Kako da se prijavim za test samoprocene kada nece da mi izadje kreiraj nalog.samo mi izlazi da ukucam lbo i broj kartice i onda pise nevazece.

  Oceni komentar:
  0
  3
 • zarko

  pre 1510 dana i 21 sat

  ... za autentikaciju građana ...
  "autentikaciju" - Zar nemamo odgovarjuću reč za ovu neboluzu?
  Nesposobni i nepismeni autor/autori!!!

  Oceni komentar:
  1
  0
 • Dejan

  pre 1430 dana i 15 sati

  Kreteni 8 dana čekam na negativan psr test i to je presednica vlade

  Oceni komentar:
  0
  0
 • Autentifikovan

  pre 1429 dana i 22 sata

  Aman ljudi, imate narukvice i oksimetre jeftine. Zna se da je od 96 do 99 normalno stanje za koncentraciju kiseonika u krvi prilikom disanja, kada brojke izađu van te granice jasno je šta je.
  Šta će vam bolja kontrola od toga?
  I bode mi oči autenitkacija.
  Treba da se kaže pravilno autentifikacija. Ili predstavljanje srpski.

  Ajde nemojte i vi da zastranite kao pojedni "stručni prevodioci" sa nebulozama sa televizija.
  Koji za reč "gay" misle da u bilo kom kontekstu može označavati samo i jedino homoseksualnost, a u stvari se mnogo više koristi u engleskom jeziku za reč - radostan.

  Oceni komentar:
  1
  0