Testovi na narkotike deliće se na roditeljskim sastancima

Testovi na narkotike deliće se na roditeljskim sastancima

Oko 20.000 testova na narkotike, koji su kupljeni iz budžeta Grada, podeljeno je novosadskim osnovnim i srednjim školama, koje ovih dana treba da ih raspodele roditeljima.

Kako prenosi "Dnevnik", reč je o akciji koju je pokrenulo Кoordinaciono telo za borbu protiv nasilja u školama, na inicijativu pojedinih roditelja, kao jednu od mera preventive korišćenja droge među školarcima. Ideja je da roditelji, ukoliko to žele, uzmu test koji se koristi u kućnim uslovima, a rezultate mogu da zadrže za sebe. Za nabavku testova, koji su namenjeni učenicima srednjih i sedmih i osmih razreda osnovnih škola, iz gradskog budžeta izdvojeno je deset miliona dinara.

- Testovi su stigli, ali ih još ni jedan roditelj nije pokupio. Nakon što smo u avgustu dobili i zvaničan dopis o akciji, o tome smo obavestili Savet roditelja, a o testovima se pričalo i na roditeljskim sastancima. Uskoro će se ponovo sastati Savet roditelja, gde će opet biti reči o tome –  kaže za "Dnevnik" Milan Spasojević, direktor u OŠ "Кosta Trifković".


U OŠ "Vuk Кaradžić" na Salajci podela testova predstoji naredne sedmice, kada će pedagog organizovati zajedničke roditeljske sastanke, posebno za sedmi, a posebno za osmi razred. Tada će, piše novosadski dnevni list, za roditelje biti organizovano predavanje o opojnim supstancama i biće podeljeni edukativni materijali.

- Prošle nedelje smo urgirali preko Saveta roditelja da alarmiraju ostale roditelje i informišu ih o testovima. Oni su nam i savetovali da sastanke organizujemo sledeće nedelje da bi uspeli da ih informišu na vreme, kao i da će, po njihovoj proceni, na sastanke doći oko 85 odsto roditelja. Inače, Savet broji 18 članova i većina ih je za to da uzmu testove, složivši se da je to korisna praksa – kaže za "Dnevnik" direktorka te osnovne škole Zorica Zeljković.

Oceni vest:
2
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan