TEŽAK UDES U MAĐARSKOJ: Poginuo vozač autobusa iz Srbije (FOTO)

TEŽAK UDES U MAĐARSKOJ: Poginuo vozač autobusa iz Srbije (FOTO)

Vozač putničkog autobusa "Euroline" - Paraćin na liniji Rekovac-Beč poginuo je danas u saobraćajnoj nesreći na autoputu M-0 na periferiji Budimpešte.

Kako "Blic" prenosi, u nesreći je, prema prvim informacijama policije, povređeno 16 putnika, od kojih dvoje imaju teže povrede. Do nesreće je došlo kada se srpski autobus sudario sa kamionom stranih tablica u blizini Budimpešte.

Ambasador Srbije u Mađarskoj Rade Drobac izjavio je za "Blic" da se radi o autobusu koji saobraća na redovnoj putničkoj liniji Rekovac-Beč.

- Odmah po dobijanju informacije, ekipa službenika Ambasade je krenula na mesto nesreće. Oni su trenutno sa devetoro putnika, koji nisu povređeni. Od tih devetoro, sedmoro su državljani Srbije, jedan je državljanin BiH, a jedan Švajcarske. Prema našim informacijama, 16 putnika je povređeno i svi su državljani Srbije. Dvoje je teže povređeno, ali za sada ne znamo da li su u kritičnom stanju. Naša ekipa upravo kreće ka bolnicama u koje su smešteni povređeni putnici – kaže ambasador Drobac.

On kaže da zvanično još nisu obavešteni o identitetu nastradalog vozača.

- Radi se o autobusu "Euroline Paraćin" – rekao je ambasador Drobac.

U firmi "Euroline Paraćin" kažu da su vlasnici, odmah po saznanju o nesreći krenuli za Mađarsku.

Đorfi Pal, portparol mađarske hitne pomoći navodi da je 10 spasilačkih ekipa na licu mesta, uključujući i spasilački helikopter!

Prema njegovim rečima dva muškarca su teško povređena, jedan ima povrede grudi, a drugi višestruke prelome. Obojica su prebačena u bolnicu "Gustav Merenji". Takođe, ima 17 osoba sa lakšim povredama koji su takođe prebačeni na preglede.

- Oni su trenutno na snimanjima i pregledima. Povređeni su prebačeni na traumatologiju u bolnice "Gustav Merenji", "Honved" i "Peterfi" – objasnio je Pal za mađarski "Blik".

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan